Gå til hovedinnhold

NMBU – Innholdsrik start på desember – Opecmøtet

Desember hittil

Starten på årets siste måned har vært relativ innholdsrik. Det hele startet med at USA og Kina ble enige om en midlertidig «våpenhvile» i handelskrigen og Qatar valgte å trekke seg ut av OPEC fra nyttår. Videre kom nyheten ut med at finansdirektøren i det kinesiske selskapet Huawei ble arrestert i Canada etter press fra USA.

Opec

Slutten av uka ble avsluttet med det etterlengtede Opec – møte hvor medlemslandene og OPEC + landene diskuterte den fallende oljeprisen. Equinor utgjør per dags dato 15,2 % av porteføljen vår. Vi fulgte med andre ord naturlig nok spent med.

På de to seneste månedene har oljeprisen falt kraftig, ettersom markedet har gått fra høy etterspørsel og lavt tilbud til et tilbudsoverskudd og svakere etterspørsel som følge av handelskrigen. Det var derfor knyttet stor spenning i om det ble enighet om kutt i produksjon.

Fra 86 til 60 på to måneder
https://www.dn.no/bors/oslo-bors/harald-espedal/opec/var-skeptisk-i-oktober-na-begynner-han-a-plukke-aksjer/2-1-494088

Møtet endte opp med kutt i oljeproduksjonen, og energisektoren på Oslo Børs som nesten utelukkende er påvirket av oljepris, steg 3,59 prosent fredag. Oljeaksjer, oljeservice og offshorerederier fulgte med og tar igjen en del av fallet fra torsdagens fall på 3,75 prosent på Oslo Børs. Equinor endte opp på 3,22 prosent. Nå gjenstår det å se om produksjonskuttet er godt nok.

Porteføljeendringer:

Som nevnt i forrige innlegg, har Solon vært med på å dra lasset og har hittil gitt oss en betydelig god avkastning. Da aksjen har steget markant i hele år, hvor den fikk seg en ny topp på 39,40 kr, så vi prisen som unormalt høy. Vi forventer at aksjen vil oppleve litt motstand og falle til et mer normalt nivå utover første halvdel av 2019. Vi valgte på bakgrunn av dette å halvere posisjonen vår i Solon for å realisere en god gevinst. Dette har naturlig nok økt vår kontantbeholdning.

Til tross for en innholdsrik start på desembermåneden, er det få eller ingen begivenheter å skimte fra vår side, da vi er godt i gang med eksamensperioden. Vi i Børsgruppen NMBU ønsker derfor alle deltakere lykke til med siste innspurt.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer