Opp

Fond

Spar i fond og se pengene dine vokse

Du trenger du ikke være en ekspert for å bli med på verdiskapningen som skjer i verden. Fond kan gi deg god avkastning på sparepengene dine. Det finnes fond for alle behov, og vi har verktøy som kan hjelpe deg å velge og finne best fond for deg. Sparing med fond gir deg også bedre forventet avkastning enn bankrente.

På Fondstorget finner du Norges største fondstilbud, slik at du kan plukke akkurat de godbitene du vil ha. Velg mellom verdens mest kjente forvaltere og spennende nykommere. Bruk verktøyene våre for å velge riktig fond.

Vi tilbyr nærmere 500 fond fra forvaltere over hele verden, og nesten alle disse er helt uten kjøps- og salgsavgifter. I tillegg tilbyr vi Nordnet Superfondet Norge, et indeksfond helt uten kostander.

Stort utvalg og smarte verktøy for deg og sparingen din

Velg mellom rundt 500 fond

Verktøy som hjelper deg å velge

Kjøp og selg gratis

Hjelp til å velge fond

La oss hjelpe deg å finne frem i fondsjungelen

Få forslag til fond som kan passe deg

Fondsrådgiveren er et hjelpemiddel for deg som er usikker på hvordan du skal investere. Guiden består av et antall spørsmål som hjelper oss med å forstå hvilken risiko du er villig til å ta. Basert på svarene dine får du konkrete forslag på fond som passer deg, og en indikasjon på hvilken avkastning du kan forvente deg å få.

Plukk fond fra Topp 30-fondene

Nordnet Topp 30åpnes i nytt vindu gjør det enklere for deg å finne frem til gode fond for langsiktig sparing. I ti kategorier har vi plukket ut de tre fondene som vi mener har de beste forutsetningene for å være blant de fremste i sin kategori.

Velg blant ferdige fondsporteføljer

Du kan velge mellom 7 ulike fondsporteføljeråpnes i nytt vindu, og spare i fond som passer risikoprofilen og investeringsstrategien din. De ulike fondene har ulike muligheter og risiko. Spar engangsbeløp eller sett opp en spareavtale som løper hver måned. Du bestemmer selv hvor mye du vil sette i fondene, og det er ingen ekstra avgifter enn fondenes standardavgifter.

Se hvordan du handler fond hos oss:

Spareavtale

Små faste trekk merkes lite, men vokser seg store over tid

Spar i fond på autopilot

Med en fast spareavtale er du sikker på at du kommer i gang med investeringene. I tillegg reduserer du risikoen for å investere på et dårlig tidspunkt siden du kjøper med jevne mellomrom, altså litt når det er billig, og litt når det er dyrt.

Start månedlig sparing enkelt når du er logget inn på kontoen din.

Slik oppretter du en spareavtale hos Nordnetlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu

Fly ikon

Fordeler med spareavtale

Mindre risiko for dårlig timing

Ved å opprette en spareavtale sparer du faste summer til fast tidspunkt hver måned. Ettersom fondsandelene kjøpes månedlig, reduseres risikoen for å kjøpe på et spesielt ulønnsomt tidspunkt. Du kjøper litt når det er billig og litt når det er dyrt. På den måten oppnår du en fin gjennomsnittskurs over tid.

Du kjøper også når det er billig

Psykologisk sett kan det være vanskelig å kjøpe etter et kraftig kursfall, men akkurat når kursen har falt, får du flere fondsandeler for samme sum fordi hver andel koster mindre. Når børsen senere snur oppover igjen, har du flere andeler som øker i verdi. Gjennom å ha en spareavtale, drar du nytte av svingningene på børsen og kan faktisk tjene på at børsen svinger fra tid til annen.

Fondstyper

Det finns fond for enhver smak

Aksjefond

Aksjefond er den fondstypen som gir deg mulighet for høyest avkastning. Til gjengjeld må du tåle at sparepengene kan svinge i verdi. I løpet av spareperioden vil du oppleve både oppturer og nedturer, men over tid er oppturene flere enn nedturene. Best avkastning får du derfor om du er langsiktig.

Aksjefond skal ha minst 80% av fondet investert i aksjemarkedet. Anbefalt investeringshorisont er minimum fem år. Les mer om aksjefondlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu på sidene til Altomfond.no.

Hånd som tegner en graf

Kombinasjonsfond

Kombinasjonsfond investerer i renter og aksjer. Verdisvingningene og den forventede avkastningen vil derfor være lavere enn aksjefond, men høyere rentefond. Forvalteren av kombinasjonsfond ønsker å oppnå den perfekte fordelingen mellom risikoen i aksjemarkedet og tryggheten i rentemarkedet.

Les mer om kombinasjonsfondlenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu på sidene til Altomfond.no.

Rentefond

Et rentefond investerer i verdipapirer som gir en fast rente. Rentefond har normalt sett mindre verdisvingninger enn kombinasjonsfond. Nordnet tilbyr et bredt spekter av ulike rentefond som pengemarkedsfond, obligasjonsfond og selskapsobligasjonsfond.

Les mer om våre rentefond

Fondsforvaltere

Verdens ledende forvaltere samlet på et sted

Norske og utenlandske forvaltere

På Nordnet kan du spare i fond fra en rekke anerkjente norske og utenlandske forvaltere. Vi er stadig i kontakt med nye forvaltere og utvalget av fond og forvaltere vurderes fortløpende. Vårt mål er at valgfriheten din blir størst mulig og at du skal finne de fondene du ønsker å spare i hos oss.

På Fondstorget kan du søke blant alle fond tilgjengelig på Nordnet.

Handlekurv ikon

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Før du investerer i et fond bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på ordreleggingssiden og på fondets produktside på nordnet.no.