Gå til hovedinnhold

Pensjonssparing for deg
i 50-årene.


Gi sparingen din større sjanse til å vokse.

Å øke pensjonen din handler om å ta noen få valg. Belønningen du kan se frem til er å kunne pensjonere deg tidligere. Eller bare det å slippe å tenke på økonomi når du er pensjonist. Uansett hva du ønsker, så gir økt pensjon deg valgmuligheter for fremtiden.

Nedenfor kan du lese om Bjørn, og hans tanker om pensjonssparing. Du vil også få noen konkrete tips til hva du kan gjøre for å få det livet du vil ha som pensjonist.

Flytt pensjonen din till oss Bli kunde

Fordeler hos Nordnet:

 • Full oversikt over avkastning og kostnader på all sparing.

 • Velg blant Norges største utvalg av fond, eller overlat jobben til oss.

 • Lave kostnader.

Thumbnail Image

Bli kjent med Bjørn.

Bjørn er 58 år og bor på Langhus. Han jobber som grafisk designer, med kunder over hele verden. Bjørn og kona flyttet nylig tilbake til Norge fra USA. Han er enebarn, så han er glad for å kunne bo nærmere foreldrene igjen for å hjelpe de i hverdagen. Både Bjørn og konas store lidenskap er å reise, og det er noe de vil gjøre mer av når de blir pensjonister.

Bjørn begynte ikke å tenke på pensjon før han var litt oppe i årene. For å kunne leve det livet han vil som pensjonist, så ønsker han å ha 80-90 % av dagens lønn. Når han sjekker hva han kommer til å få, viser det kun 44 % av dagens lønn i pensjon. Bjørn har heldigvis også noe pensjonssparing fra tidligere gjennom jobben i USA, i tillegg til at han har begynt å spare på egen hånd.

Et aktivt valg utgjør en stor forskjell.

Får du den økonomiske friheten du trenger for å leve som du vil i fremtiden? Mange av oss vil få rundt halvparten av dagens lønn i pensjon. Ønsker du mer, krever det at du også sparer en del selv. Dette er spesielt viktig for deg som nærmer deg pensjonsalder.

Her får du tre konkrete tips til hvordan du kan øke pensjonen din. Hvert av de tar kun noen få minutter å gjennomføre.

Lurer du på hvor mye du kan forvente å få i pensjon? Her kan du sjekke selv.

Thumbnail Image

Tre tips for å øke pensjonen din.

Section_30_samle2.jpeg

Samle jobb-pensjonen din.

I 2021 fikk alle i Norge som jobber i privat sektor opprettet egen pensjonskonto. Dette er pensjon fra nåværende og tidligere arbeidsgivere. Du kan flytte kontoen dit du har annen sparing for å få full oversikt og kontroll over pensjonssparingen din.

Section_30.jpeg

Start egen sparing.

Opprett en spareavtale allerede nå. Selv om du bare kan legge av noen hundrelapper i måneden, kan det bli store beløp over tid. Sjekk kalkulatoren lengre ned på siden for å se hvor mye sparebeløpet ditt vil utgjøre over tid.

section_filip_aksjeandel.jpeg

Velg høyere aksjeandel i sparingen din.

En høyere aksjeandel i den langsiktige sparingen din kan gi deg en høyere forventet pensjon.* Med Nordnet alderstilpasset pensjon får du 100 % aksjeandel i jobb-pensjonen din til du er 55 år, med automatisk nedtrapping etter det. Velger du fond selv, kan du velge en høyere aksjeandel for en lengre periode.

*Aksjer gir høyere avkastning enn renter på lang sikt. Internasjonale undersøkelser viser at avkastningen i aksjer har vært 3 til 5 prosentpoeng høyere enn renter de siste 50-100 årene. Ulempen med høy aksjeandel i en pensjonsportefølje er at svingningene er større. Nordnet har også regnet på sannsynligheten for tap/gevinst ved høy aksjeandel. Les mer og se kilder i dette blogginnlegget.

Slik er pensjonen din bygd opp.

 1. 1

  Egen sparing
  Dette er privat sparing i bank, aksjer, fond, bolig og lignende. Privat sparing blir viktigere fremover som en følge av innsparinger i folketrygden.

 2. 2

  Jobb-pensjon
  I privat sektor sparer arbeidsgiveren din en fast prosentandel av lønnen i pensjon for deg. I offentlig sektor er reglene noe annerledes. Fra 2021 fikk du som jobber i privat sektor opprettet egen pensjonskonto, som gjør at du selv kan velge hvor du vil forvalte disse pengene.

 3. 3

  Folketrygden
  Alle nordmenn har krav på alderspensjon fra folketrygden. Du kan se detaljer om din totale pensjon inne i pensjonsportalen til Norsk Pensjon, eller direkte på NAV sine nettsider.

Pyramid-770x460v2.png

Så raskt kan sparingen din vokse.

Se hvor raskt sparingen din kan vokse. Det er ikke store beløp som skal til, om du tar tiden til hjelp.

Startbeløp
800 000 kr
Månedlig sparing
1 500 kr
Avkastning per år*
6 %
Sparing over antall år
10 år
Totalt sparing
1 677 575 kr
Totalt sparing

Pensjon for deg som er yngre enn 50 år.

Filip_770x460.jpeg

Pensjon for deg i 30-årene.

Bli kjent med Filip (31), og få pensjonstips for deg i 30-årene.

Svava_770x460.jpeg

Pensjon for deg i 40-årene.

Bli kjent med Svava (40), og få pensjonstips for deg i 40-årene.

Dette må du vite om risiko og avkastning.

Husk at historisk avkastning ikke er en garanti for fremtidig avkastning. Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.

Før du investerer i fondene bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på handelssiden til fondet.