Gå til hovedinnhold
Nettleseren du benytter deg av, støttes ikke lenger av Nordnet. Klikk her for å se hvilke nettlesere vi støtter og anbefaler at du bruker.

Pensjonssparing for deg
i 30-årene.


Gi sparingen din større sjanse til å vokse.

Å øke pensjonen din handler om å ta noen få valg. Belønningen du kan se frem til er å kunne pensjonere deg tidligere. Eller bare det å slippe å tenke på økonomi når du er pensjonist. Uansett hva du ønsker, så gir økt pensjon deg valgmuligheter for fremtiden.

Nedenfor kan du lese om Filip, og hans tanker om pensjonssparing. Du vil også få noen konkrete tips til hva du kan gjøre for å få det livet du vil ha som pensjonist.

Flytt pensjonen din till oss Bli kunde

Fordeler hos Nordnet:

 • Full oversikt over avkastning og kostnader på all sparing.

 • Velg blant Norges største utvalg av fond, eller overlat jobben til oss.

 • Lave avgifter.

Thumbnail Image

Bli kjent med Filip.

Filip er 31 år og kommer fra Mandal. Han jobber som fotograf, og elsker at han har stor variasjon i hverdagen sin. Familien er viktig for Filip, og han tilbringer mye tid sammen med dem. Som pensjonist drømmer han om å ha et hus i et varmt land i vinterhalvåret, der han kan spasere ned til stranden på få minutter.

For Filip er pensjon noe fjernt og som ligger langt frem i tid. Når han sjekker hva han kan forvente av fremtidig pensjon, blir han veldig overrasket. Fasiten er 45 % av dagens lønn i pensjon.

Et aktivt valg utgjør en stor forskjell.

Får du den økonomiske friheten du trenger for å leve som du vil i fremtiden? Mange av oss vil få rundt halvparten av dagens lønn i pensjon. Ønsker du mer, krever det at du også sparer en del selv.

Derfor kan det lønne seg å komme i gang med pensjonssparing allerede nå, selv om du bare er i 30-årene.

Her får du tre konkrete tips til hvordan du kan øke pensjonen din. Tipsene tar kun noen få minutter å gjennomføre.

Lurer du på hvor mye du kan forvente å få i pensjon? Her kan du sjekke selv.

Thumbnail Image

Tre tips for å øke pensjonen din.

Section_30_samle2.jpeg

Samle jobb-pensjonen din.

I 2021 fikk alle i Norge som jobber i privat sektor opprettet egen pensjonskonto. Dette er pensjon fra nåværende og tidligere arbeidsgivere. Du kan flytte kontoen dit du har annen sparing for å få full oversikt og kontroll over pensjonssparingen din.

Section_30.jpeg

Start egen sparing.

Opprett en spareavtale allerede nå. Selv om du bare kan legge av noen hundrelapper i måneden, kan det bli store beløp over tid. Sjekk kalkulatoren lengre ned på siden for å se hvor mye sparebeløpet ditt vil utgjøre over tid.

section_filip_aksjeandel.jpeg

Velg høyere aksjeandel i sparingen din.

En høyere aksjeandel i den langsiktige sparingen din kan gi deg en høyere forventet pensjon.* Med Nordnet alderstilpasset pensjon får du 100 % aksjeandel i jobb-pensjonen din til du er 55 år, med automatisk nedtrapping etter det. Velger du fond selv, kan du velge en høyere aksjeandel for en lengre periode.

*Aksjer gir høyere avkastning enn renter på lang sikt. Internasjonale undersøkelser viser at avkastningen i aksjer har vært 3 til 5 prosentpoeng høyere enn renter de siste 50-100 årene. Ulempen med høy aksjeandel i en pensjonsportefølje er at svingningene er større. Nordnet har også regnet på sannsynligheten for tap/gevinst ved høy aksjeandel. Les mer og se kilder i dette blogginnlegget.

Slik er pensjonen din bygd opp.

 1. 1

  Egen sparing
  Dette er privat sparing i bank, aksjer, fond, bolig og lignende. Privat sparing blir viktigere fremover som en følge av innsparinger i folketrygden.

 2. 2

  Jobb-pensjon
  I privat sektor sparer arbeidsgiveren din en fast prosentandel av lønnen i pensjon for deg. I offentlig sektor er reglene noe annerledes. Fra 2021 fikk du som jobber i privat sektor opprettet egen pensjonskonto, som gjør at du selv kan velge hvor du vil forvalte disse pengene.

 3. 3

  Folketrygden
  Alle nordmenn har krav på alderspensjon fra folketrygden. Du kan se detaljer om din totale pensjon inne i pensjonsportalen til Norsk Pensjon, eller direkte på NAV sine nettsider.

Pyramid-770x460v2.png

Så raskt kan sparingen din vokse.

Se hvor raskt sparingen din kan vokse. Det er ikke store beløp som skal til, om du tar tiden til hjelp.

Startbeløp
300 000 kr
Månedlig sparing
1 500 kr
Avkastning per år*
6 %
Sparing over antall år
20 år
Totalt sparing
1 645 609 kr
Totalt sparing

Pensjon for deg senere i livet.

Svava_770x460.jpeg

Pensjon for deg i 40-årene.

Bli kjent med Svava (40), og få pensjonstips for deg i 40-årene.

bjorn_770x460v2.jpeg

Pensjon for deg i 50-årene.

Bli kjent med Bjørn (58), og få pensjonstips for deg i 50-årene.

Dette må du vite om risiko og avkastning.

Husk at historisk avkastning ikke er en garanti for fremtidig avkastning. Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.

Før du investerer i fondene bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på handelssiden til fondet.