Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 51 – 2023 #LINK

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og Link Mobility Group, som ligger i den norske modellporteføljen. Vi er også innom S&P 500, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 18. desember

Det ble en svak nedgang i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 1296 poeng, noe som er en nedgang på 0.6 prosent. For uken som helhet viste indeksen bare en svak endring på +0.2 prosent.

Hovedindeksen på Oslo Børs ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt og beveger seg i en rektangelformasjon på kort sikt. Det sistnevnte indikerer usikkerhet i markedet og svingninger mellom kortsiktig optimisme og pessimisme. Kursen ligger igjen under 1310-nivået, der det nå er motstand. Etablert brudd over motstanden og rekordnoteringen ved 1315 poeng vil være et kjøpssignal og tilsi en mer vedvarende optimisme. Motsatt vil brudd ned gjennom støtten ved 1248 og 1225 være salgssignaler og tilsi mer langsiktig pessimisme.

Investtechs langsiktige optimismeindeks (hausseindeks) ligger på 46 prosent, mens den kortsiktige optimismeindeksen er på 52 prosent. Verdier nær 50 indikerer ganske lik vekt mellom optimister og pessimister blant investorene på Oslo Børs.

Siste måned er det meldt 122 handler fra meldepliktige direktører, styremedlemmer og andre innsidere på Oslo Børs, med en kjøpsandel på 88 prosent. Den høye kjøpsprosenten viser at mange innsidere nå finner det attraktivt å kjøpe seg opp i egne selskaper, og regnes som et positivt tegn også for børsen som helhet.

Konklusjon: Oslo Børs anses nøytral på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Fredrik Dahl Bråten.

Link Mobility Group Holding er en av Investtechs nyttårsraketter i år. Selskapet meldte tidlig i november om salg av sin amerikanske virksomhet, og styrker med det egenkapitalen. Meldingen ga aksjen et realt kurssjokk den dagen, med en oppgang på 28 prosent. Ifølge Investtech-forskning på prissjokk, utført av forskningsassistent Fredrik Dahl Bråten og undertegnede i fjor sommer, har aksjer med slike signaler den etterfølgende tiden gjort det bedre enn andre aksjer. Annualisert meravkastning var 6,8 prosentpoeng sammenlignet med referanseindeksene. Link Mobility ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt, noe som indikerer en økende optimisme i markedet. Kursen har brutt over den tidligere motstanden ved 14,60 kroner, og et kjøpssignal er utløst. Positiv volumbalanse styrker aksjen, det er ingen motstand i kursgrafen, og en videre oppgang indikeres. Fond forvaltet av Investtech eier aksjer i selskapet. Klikk her for mer informasjon >>

Skrevet av forskningssjef Geir Linløkken.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer