Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 34 – 2022 #ACR

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Kurs: Investtechs analyser, aksjeplukking og fond

Bli med på gratis brukerkurs i Investtechs analyser i Trondheim onsdag 14. september eller Oslo onsdag 21. september. Kurset tar for seg teori, praktisk bruk og ulike handelsstrategier knyttet opp til Investtechs analyseplattform. Les mer og meld deg på her >>

WebTV Investtech uke 34 – 2022 #ACR

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og Axactor, som er en av ukens norske Tradingidéer. Vi er også innom S&P 500, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs, før vi avslutter med forskning på innsidehandelanalyse.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 22. august

Det ble en svak stigning i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 1269 poeng, noe som er en oppgang på 0.3 prosent. Uken som helhet ga en oppgang på 0.6 prosent.

Selv om grafen viser en stigende trendkanal, har Hovedindeksen på Oslo Børs gått ganske sidelengs helt siden i fjor høst. Det er dannet god støtte ved 1150 poeng, mens det er motstand ved all-time high ved 1287 poeng. Brudd over 1287-nivået, spesielt om vi får et klart brudd på høyt volum, vil det være et kjøpssignal for Oslo Børs på mellomlang sikt. Motsatt vil brudd under 1150 være et salgssignal.

Investtechs kortsiktige hausseindeks steg bra i juli, men har siden falt litt tilbake. Den ligger nå på 62 poeng. Det indikerer at optimismen hos de kortsiktige investorene har steget, og at det nå er en overvekt av optimister på kort sikt. Den langsiktige hausseindeksen har vært svakt økende de siste ukene og ligger på 44 poeng. Dette indikerer at det fremdeles er en overvekt av pessimister hos de langsiktige investorene.

Aktiviteten hos innsiderne på Oslo Børs har avtatt under ferien og nå når selskapene er i gang med å rapportere for andre kvartal. Siste måned er det meldt bare 49 handler. Kjøpsandelen er på høye 94 prosent. De aller fleste innsidere som handler, er positive på eget selskaps vegne.

Det er fortsatt en situasjon med høyere volatilitet i markedet. I situasjoner med høy volatilitet, er det større muligheter for å gjøre gode handler enn vanlig. Det er samtidig større muligheter til å bli påvirket av kortsiktig støy, og dermed få impulser til å handle, og lett å trå feil. Vi anbefaler langsiktige investorer å ‘sitte stille i båten’, la markedet ta deg litt hit og dit, men beholde eksponeringen.

Konklusjon: Oslo Børs anses nøytral på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Axactor

Axactor har brutt den fallende trendkanalen på mellomlang sikt, noe som i første omgang indikerer svakere falltakt.Aksjen ga kjøpssignal fra en dobbel-bunn-formasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 6.78 kroner. Videre oppgang til 8.40 kroner eller mer er signalisert.Aksjen har støtte ved cirka 6.80 kroner og motstand ved cirka 9.20 kroner.Aksjen anses samlet sett teknisk svakt positiv på mellomlang sikt.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer