Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 2 – 2022 #AKER

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 2 – 2022#AKER

I ukens WebTV ser vi på det tekniske bildet av OSEBX og Aker, som gikk inn i den norske modellporteføljen på fredag. Vi er også innom S&P 500, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 10. januar

Det ble en svak stigning i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 1208 poeng, noe som er en oppgang på 0.3 prosent. Indeksen har med dette steget 10 av de siste 12 dagene. For uken som helhet viste indeksen en oppgang på 0.5 prosent.

Indeksen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt, og videre oppgang innenfor denne indikeres.

Det er motstand ved all-time high i underkant av 1240 poeng, et par prosent over dagens nivå, mens det er støtte rundt 1154 poeng.

Investtechs kortsiktige hausseindeks ligger på 67 poeng, etter å ha steget 9 poeng den siste uken. Den langsiktige hausseindeksen ligger på 56 poeng. Dette indikerer en overvekt av optimister blant både de kortsiktige og de langsiktige investorene.

Innsiderne på Oslo Børs har rapportert 128 handler siste måned. Kjøpsandelen ligger på 83 prosent på månedsbasis, omtrent på linje med gjennomsnittet for de siste 12 månedene. Direktører, styremedlemmer og andre innsidere signaliserer god tro på kursoppgang i egne selskaper.

Konklusjon: Oslo Børs anses svakt positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Aker

Aker ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Det viser at investorer over tid har kjøpt til stadig høyere kurser for å komme seg inn i aksjen og indikerer en god utvikling for bedriften.Kursen har steget kraftig etter kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 655 kroner. Objektivet ved 753 kroner er nå tatt ut, men formasjonen signaliserer fortsatt utvikling i samme retning.Aksjen nærmer seg støtten ved cirka 800 kroner, noe som kan gi en reaksjon opp. Et brudd ned gjennom 800 kroner vil imidlertid være et salgssignal.Positiv volumbalanse indikerer at volumet er høyt på oppgangsdager og lavt på nedgangsdager, noe som styrker aksjen.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer