Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 11 – 2021 #NOR

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 11 – 2021#NOR

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og Norwegian Energy Company, som gikk inn i modellporteføljen på fredag. Vi er også innom S&P 500, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs, før vi avslutter med aksjeskolen del 1: Historisk avkastning i aksjemarkedet.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 15. mars

Det ble en svak nedgang i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 1062 poeng, noe som er en nedgang på 0.2 prosent. Indeksen vendte med dette ned etter fem dager med oppgang. For uken som helhet viste indeksen en oppgang på 1.9 prosent.

Indeksen har brutt taket i en stigende trendkanal etter at investorene de siste ukene og månendene stadig har gått oppover i pris for å kjøpe seg opp i markedet. Det kortsiktige momentumet er sterkt, kursen er nær rekordnivå, og det er ingen motstand i kursdiagrammet. En videre oppgang indikeres.

Investtechs langsiktige hausseindeks har gått sidelengs til litt nedover de siste ukene og ligger på 81 poeng. Det er et svært høyt nivå i historisk sammenheng. Det indikeres at en stor overvekt av de langsiktige investorene, mer enn fire av fem, er positive til børsen. Den kortsiktige hausseindeksen har holdt seg rolig mellom 60 og 70 poeng den siste måneden, og indikerer en overvekt av optimister også blant de kortsiktige investorene.

Det er den siste måneden meldt hele 154 innsidehandler i selskapene notert på Oslo Børs. Til sammenligning ble det en gjennomsnittlig måned i fjor meldt cirka 100 handler. Kjøpsandelen siste måned var 82 prosent, og innsiderne sender signaler om god tro på kursoppgang i egne selskaper.

Konklusjon: Oslo Børs anses positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Norwegian Energy Company

Norwegian Energy Company har brutt opp fra en tilnærmet horisontal trendkanal på mellomlang sikt etter at investorene stadig har gått oppover i pris for å komme seg inn. Et kjøpssignal er utløst og videre oppgang for aksjen indikeres.Aksjen ga også kjøpssignal fra en omvendt-hode-og-skuldre-formasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 142 kroner. Videre oppgang til 164 kroner eller mer er signalisert.Aksjen har støtte ved cirka 140 kroner og motstand ved cirka 190 kroner.Positiv volumbalanse styrker aksjen på kort sikt.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer