Gå til hovedinnhold

WebTV Investtech uke 10 – 2023 #AKSO

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV Investtech uke 10 – 2023 #AKSO

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og Aker Solutions, som gikk inn i Investtechs norske modellportefølje på fredag. Vi er også innom S&P 500, Stockholmsbørsen og Københavns Fondsbørs.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 6. mars

Det ble en svak stigning i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 1256 poeng, noe som er en oppgang på 0.4 prosent. Dette var femte dagen på rad at indeksen steg. Uken som helhet ga en oppgang på 1.5 prosent.

Indeksen har brutt opp gjennom motstanden ved 1220 poeng og ligger i en stigende trend. Videre oppgang innenfor trenden indikeres. Det ligger dog sterk motstand rundt all-time-high ved 1287 poeng.

Den kortsiktige og den langsiktige hausseindeksen ligger begge på 62 poeng. Dette indikerer en overvekt av optimister blant både de kortsiktige og de langsiktige investorene på Oslo Børs.

Aktiviteten blant innsiderne har tatt seg opp etter at de fleste selskapene nå har rapportert årsresultatene sine og innsiderne ikke lenger har handelsforbud. Siste måned er det rapportert 134 handler, med en kjøpsandel på 81 prosent. De fleste innsidere som handler, er positive på eget selskaps vegne.

Konklusjon: Oslo Børs anses svakt positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Aker Solutions

Investorene har over tid betalt stadig høyere priser for å kjøpe seg opp i Aker Solutions, og aksjen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Stigende trender indikerer at bedriften er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er økende. Aksjen tester motstanden ved cirka 43.70 kroner. Dette kan gi en reaksjon ned, mens et brudd opp gjennom 43.70 kroner vil utløse et kjøpssignal. Volumet har tidligere vært høyt rundt kurstopper og lavt rundt kursbunner. Volumbalansen er også positiv, noe som styrker trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer