Gå til hovedinnhold

Vitenskapelige konferanser og hva de betyr for aksjekursen

Hvis du følger et bioteknologiselskap så har du sikkert lest pressemeldinger om at de skal delta på en eller annen konferanse. Du kan dele dem inn i to hovedkategorier: vitenskapelige konferanser og investorkonferanser. Her får du vite litt mer om vitenskapelige konferanser.

Les også: Er det nødvendig å følge med på investorkonferanser?

Så, hvorfor bør du bry deg om disse vitenskapelige konferansene? Og hvordan kan de potensielt påvirke aksjekursen til et bioteknologiselskap?

Vitenskapelige konferanser – kilden til data

Vi som driver med medisinsk forsking drar ofte på vitenskapelige konferanser for å legge frem data. Dette gjelder for både akademikere og selskaper. Her blir de fleste sykdommer representert, og en slik konferanse gir en fantastisk mulighet for å holde seg oppdatert på hva som foregår innen feltet.

I Norge har vi et spirende miljø med bioteknologiselskaper som utvikler medikamenter mot kreft, og innen kreft så er det noen konferanser som er større og viktigere enn andre. Hvilke konferanser som er viktigst for deg som investor kommer til å avhenge av selskapet du følger og hva de gjør. For å ta et eksempel så utvikler BerGenBio et medikament mot forskjellige kreftyper. Derfor har de deltatt på konferanser som er spesifikke for disse sykdommene som Sant Antonio Breast Cancer Symposium og World Congress of Melanoma.

Dette er noen andre viktige konferanser for selskaper som jobber med kreftforskning:

Si at du er interessert i Nordic Nanovector. De utvikler et medikament mot follikulær lymfom (FL), som er en type lymfekreft. Da kan det være interessant å vite hvem konkurrentene til Nordic Nanovector er og hva de driver med. Dette kan du eksempelvis få med deg på konferansen American Society of Hematology. Denne arrangeres hvert år og er den største konferansen for sykdommer som rammer blod- og lymfesystemet, som for eksempel FL. Du trenger ikke nødvendigvis å dra dit, men følg med på resultatene som blir presentert der.

En annen konferanse som også er relevant, men mer spesialisert mot lymfekeft er International Conference on Malignant Lymphoma som foregår annenhvert år. Neste konferanse er i 2019. Nordic Nanovector har deltatt på begge disse konferansene i tidligere år og de kommer nok til å fortsette å delta på dem i fremtiden.

Hvordan vitenskapelige konferanser påvirker aksjekursen

La oss si at det imaginære aksjeselskapet LarsBioTech skal reise til AACR for å presentere data.

source: http://blog.aacr.org/become-part-legacy-present-clinical-trial-aacr-annual-meeting-2015/

Når LarsBioTech melder seg på konferansen så må de sende inn en kort sammenfatningen av hva de vil presentere, kalt abstract. De har et klinisk forsøk gående innen hudkreft, og du som aksjonær er veldig spent på hva som vil bli presentert.

Allerede måneder før AACR starter så vil informasjon begynne å dryppe ut. Først så kan kun tittelen på presentasjonen gjøres tilgjengelig. Litt senere så vil hele abstractet legges ut. Og når AACR har startet opp og selskapet står der og presenterer så vil informasjonene gjøres tilgjengelig på LarsBioTech sin hjemmeside. Dette er det vanlige hendelsesforløpet når resultater skal presenteres.

Alle hendelsene kan være kursdrivende for aksjen. Er det gode resultater som blir presentert så kan aksjen gå til værs, men om resultatene er dårlige så kan aksjen synke brått.

Man må også holde øye med konkurrentene for hvis de legger frem bedre eller dårligere resultater så kan det påvirke selskapet du følger.

Håper dette var til hjelp, og kom gjerne med tilbakemeldinger og forslag til andre temaer.

Disclosure: Jeg er har selv aksjer i BerGenBio og Nordic Nanovector som begge nevnes i innlegget. Du kan hele tiden følge mine investeringer her. Synspunktene jeg kommer med her er mine egne og jeg mottar ikke noe form for kompensasjon fra selskapene jeg nevner. Dette skal heller ikke anses som investeringanbefalinger og vær klar over risikoen som kan fremkomme av å investere i aksjer som blir nevnt.

Lars Mørland Knudsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer