Gå til hovedinnhold

Fra laboratoriet til børsen

Mitt navn er Lars Mørland Knudsen og jeg jobber for øyeblikket som doktorgradstipendiat innen kreftforsking på Radiumhospitalets forskningsbygg. Nå skal jeg begynne med noe jeg ikke har gjort før, nemlig å blogge om bioteknologi! I dette innlegget får du vite mer om hvem jeg er, erfaringen min og hva jeg kan by på fremover.

Slik begynte det hele

Jeg har alltid vært glad i realfag og har ønsket å finne opp noe nytt som kan være til både nytte og glede for folk. Derfor virket molekylærbiologi som et naturlig valg når jeg skulle velge studieveien videre på universitetsnivå. Det ble med både bachelor og master, og nå for tiden så jobber jeg som doktorgradsstipendiat innen kreftforskning, nærmere bestemt hvordan noen proteiner kan påvirke spredningen av tarmkreft.

Lenge var min interesse for bioteknologi kun faglig. Det vil si at jeg var helt blank på alt fra hvordan disse selskapene faktisk fungerte, opererte og var finansierte. Jeg visste at dette var viktige aspekter, men jeg hadde ingen kunnskap rundt det. Så hva skulle til for at den finansielle verden med aksjer og alt det innebærer skulle åpenbare seg for meg? Bare de to viktigste tingene i universet for en ung mann; penger og damer. Mer spesifikt, lønn og en kjæreste med økonomisk utdannelse. Hun hjalp meg med å forstå at det kanskje ikke var på sparekontoen min med 0,9% rente at jeg ville få den beste avkastningen og at aksjemarkedet ikke var så skummelt og vanskelig som jeg trodde.

Veien til børsen

Starten på min «utdannelse» innen sparing og investering kunne begynne. Etter å ha gått igjennom utallige blogginnlegg, videoblogger fra Nordnet, og litt finansiell forskning på feltet så fant jeg ut at det lureste stede å putte pengene mine var indeksfond. Men, jeg ville også investere innfor feltet hvor jeg følte at jeg kunne ha en liten fordel, nemlig bioteknologi. I begynnelsen så må det sies at det ble noe knall og fall, noe som kanskje kan bli et blogginnlegg på et senere tidspunkt, men etter hvert som jeg fant min flyt og min strategi så begynte ting å gå litt bedre. Nå har jeg snart holdt på i 3 år innen biotek, noe som egentlig ikke er så lenge, men jeg har gjort meg opp mange tanker rundt feltet, lært en hel del og er klar for nye utfordringer. Derfor, folkens, skal jeg nå begynne å blogge om dette temaet.

Bioteknologi og alt det der

Temaet for blogginnleggene mine blir for det meste bioteknologi og alt hva det innebærer. Jeg tar gjerne imot tilbakemeldinger, ønsker om temaer, spesifikke aksjer eller segmenter innenfor bioteknologi. Noen ganger vil jeg muligens bare «nerde» meg helt ut med et innlegg om nye og spennende metoder som CRISPR og hvilke selskaper som gir eksponering mot denne teknologien.

Jeg er aktiv på både Twitter og Shareville, så hvis du er gira på å henge deg på diskusjonen så er det bare å følge meg på @larsmkn.

Jeg gleder meg til å se hvordan disse blogginnleggene utvikler seg og jeg håper du gjør det samme! 😊

Lars Mørland Knudsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer