Gå til hovedinnhold

Tidlig ledelse i Skoleduellen

Verdi NTNU har fått en veldig god start på høstsemesteret. Vi har brukt mesteparten av september på å ta opp 15 nye medlemmer og integrere disse i organisasjonen gjennom sosiale aktiviteter og flere dager med kurs. For en drøy uke siden startet også Nordnet Skoleduellen på nytt. Her har vi kommet godt i gang og ligger nå helt på topp med en avkastning på 2,7 prosent. Med det ligger vi nesten et prosentpoeng foran resten av feltet, men det er fortsatt lenge igjen!

Strategien vår hittil i Skoleduellen har vært ganske enkel. Vi valgte å investere i fem av de seks norske aksjene vi eier i Veldedighetsfondet. Dermed består porteføljen vår innledningsvis av Bonheur, Fjordkraft, Mowi, NRC Group og Totens Sparebank. Porteføljen er dermed preget av grønne aksjer, og lite olje – noe som skiller seg litt fra de øvrige aksjene på Oslo Børs. Mangelen på oljeaksjer ble tydelig merket da oljeaksjene steg kraftig i lys av angrepene mot Saudi Aramcos produksjonsanlegg. Angrepene viste seg allikevel å være mindre alvorlig enn først antatt, noe som har gjort at produksjonen er på full vei tilbake og oljeprisen har korrigert ned.

Vi har også en kontanteandel på rundt 20% i Nordnet-porteføljen. Dette er basert på et marked preget av politisk uro og negative vekstprognoser som har bidratt til å senke de globale rentene. Samtidig går vi nå inn i en periode der vi vil arbeide hardt for å finne nye og gode investeringscase, noe som gjør at det er praktisk å ha litt penger til ytterligere investeringer.

Vi vil også minne om foredrag med Askeladden tirsdag 1.oktober kl 15 i S3 på Gløshaugen. Foredraget vil handle om Startups, og ble kåret til det beste foredraget på Investordagen i 2018.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer