Gå til hovedinnhold

Teknologiaksjer

Nå som FAANG og teknologi aksjene har fått mer juling enn de brede referanseindeksene, kan det være nyttig å se litt nærmere på hver enkelt aksje eller sektor for å se etter kjøpsargumenter. Her går jeg gjennom noen trender og hvilke selskaper som er posisjoner riktig for en rebound det neste året.

Voice: Google home har blitt introdusert på det norske markedet. Sammen med en oppgradert Siri, er dette nordmenns første møte med stemmestyrt teknologi. Vi er kun i startfasen, men etterhvert som denne blir bedre, vil vi skifte fokus fra skjerm til stemme. Det vil befeste de store aktørene sine markedsposisjoner. Der du en gang hadde plass til 5 annonser på en landingsside, får du kun mulighet til å høre 1 reklame eller 1 forslag på voice. Dette er en massiv fordel for FAANG aksjene.

Social: Sektoren er definitivt ikke ferdig, til tross for avmetning i kundeveksten. Facebook innoverer raskere enn konkurrentene (bare se hvordan Instagram slo knock out på Snap) og fortsatt vokser sterkt på ad-revenues. Dette ser jeg som en av mine største kjøpsfavoritter etter en korreksjon og lang rekke med negative nyheter i år. I Norge har du Kahoot! som er på full vei til å bli den første norske unicorn i sitt segment.

GPU kapasitet: Kjøpsmulighet nummer #2 er NVDIA og deres satsning på økende etterspørsel etter datakraft innen gaming og automatiserte systemer (selvkjørende biler, connected homes osv). Aksjekursen har falt fra $289 til $149 på to måneder. Dette skyldes fallet i cryptosektoren, men gir en spesiell mulighet til de som ikke eier aksjen fra før av. Tror du verden vil trenge mer datakraft i fremtiden eller mindre?

Peak smartphone: Apple bommer for første gang stygt på sine salgsestimater på den nye XP telefonen. Analytikerne har fryktet at vi har nådd peak smart-phones, der utviklingen ikke er revolusjonerende nok til at folk betaler 13000 kroner for et nytt handset. Nye aktører som Huawei og Xiaomi kan fortsatt gjøre det OK, men Samsung og Apple vil slite. Begge aksjene er ned -20% fra toppen i år.

Hør også på intervjuet med norske Dag Kittlaus som har utviklet både Siri og Bixby.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer