Gå til hovedinnhold

Teknisk analyse av Kongsberg Automotive

Kongsberg Automotive (KOA) går inn i 2021 med noen spennende utsikter. Det ble annonsert den 26.januar at selskapet har ansatt en ny adm. direktør, Joerg Buchheim. Stillingen vil bli overtatt den 1.mai. I tillegg ønsker styret i KOA å kjøre en omvendt aksjesplitt, hvor 10 aksjer blir sammensatt til en aksje. Avgjørelsen om denne sammenslåingen må bli godkjent på den kommende generalforsamlingen, den 29.januar. I denne analysen skal vi fokusere på det tekniske bilde og prisbevegelsen til aksjen.

Selskapet som opererer innenfor bilindustrien har siden starten av 2018 hatt en betydelig nedgang i aksjen. Ved inngangen av 2018 var aksjen priset til 2.15 og med siste notering finner vi aksjen på 0.301. KOA ledet et brutalt fall i 2020. På det verste hadde aksjen stupt mer en 80% under pandemien. Grafen nedenfor viser prisbevegelsen til KOA de siste fem årene. Vi ser nedgangen fra 2018 og den store påvirkningen 2020 hadde, hvor den ble kastet under en krone. Aksjen hadde et voldsomt utslag i begynnelsen av mai 2020, hvor det virket som aksjen skulle kjempe seg opp og over en krone. Men, forsøket var kortvarig og falt tilbake hvor den nå jobber oppover.

I denne tekniske analysen skal vi primært se på bevegelsen aksjen har hatt siden oktober 2020. Dette var et tidspunkt hvor aksjen befant seg på de laveste nivåene, 0.13, og aksjen har siden generert et sterk bullish trend. Vi kan se hvordan aksjen beveget seg fint i den stigende trendkanalen, og hvordan den har dannet seg flere støttenivåer underveis. Med et sterkt drag opp, møtte aksjen på motstand og traff taket på den stigende trendkanalen. Det var altså en kortvarig etablering i 0.4 nivåer. Med et hardt fall tilbake brøyt aksjen gjennom gulvet på den stigende trendkanalen. Trendgulvet som har operert som sterk støtte tidligere, sviktet denne gang. Aksjen har siden bruddet har en slakk utvikling i negativ retning, og nærmer seg støttenivå på 0.292. Skulle det være en sterkere korreksjon, finner vi neste støttenivå på 0.243

Ved å se litt på de tekniske indikatorene, er det flere elementer som viser til negativ momentum. Gjennom den stigende trenden ser vi at KOA har etablert og holdt seg over 20, 50 og 100 MA (Moving Average). Dette viser til at aksjen har hatt et sterkt momentum. Man kan også se et ganske godt samspill med 20 MA og trendgulvet i den tidligere trendkanalaen, hvor de har samarbeidet ganske bra som støtte. Men, etter bruddet på trendkanalen har aksjen brutt gjennom både 20 og 50 MA, som lover svært dårlig for den videre utviklingen av aksjen og kan være med på å presse aksjen ned enda mer. KOA befinner seg fortsatt over 100 MA, og det er fortsatte noen støttenivåer under som kan ta imot aksjen om det skulle være et større fall. Om aksjen skal presse seg oppover, er det viktig at aksjen får inn nytt momentum for å løfte kursen. Aksjen har en god del motstand som fort kan vende kursen ned igjen.

RSI diagrammet har en verdi på 39 og nærmer seg oversolgte nivåer. Vi kan se på historikken til diagrammet at RSI ikke har vært på slike nivåer siden starten av den positive trenden. Det er mulig at vi kan få RSI nivåer under 30, som da vil si at aksjen er oversolgt. Det kan da komme et løft i aksjen, som vi ser skjedde tidligere når RSI var så lavt.

I tillegg til svakt momentum, har det dannet seg en Head and Shoulder-formasjon. Vi kan se hvordan de svarte streken på grafen danner to mindre topper (shoulder) på på hver sin side av en større topp(head). En slik formasjon forutsier ofte en reversering av bullish til bearish trend. Formasjonen utmerker seg ikke så veldig, men den kan være med på indikere en videre synkende trend.

Ved å se litt nærmere på den tidligere prisbevegelsen, ser vi hvordan aksjen blir presset ned. Aksjen er i en trading range mellom to nivåer, 0.343 som motstand og 0.292 som støtte. Aksjen har holdt seg mellom disse nivåene tidligere, hvor det så ble et vellykket brudd på motstandsnivået 0.343. Det var et kortvarig brudd, med et forsøk steg den opp til 0.4, men datt fort tilbake til trading rangen. Med lavt momentum og hard motstand virker det som aksjen skal gjennom støttenivået, hvor da neste støttenivå er på 0.243.

Fra begynnelsen på den stigende trenden på 0.13, har KOA klart å løfte seg opp til 0.301 på fire måneder. Så det er store bevegelser her. Det tekniske aspektet ved aksjen gir ikke det mest positive uttrykket. Brudd på trendkanal samt andre tekniske indikatorer danner et negativt syn på den videre utviklingen, dette på kort og mellomlang sikt. Men, som nevnt i starten har KOA noen spennende punkter i møte. En aksjesammenslåing der 10 aksjer blir til en (hvor da en aksje blir notert til 3.01, fra dagens kurs 0.301) kan være med på å skape mer optimisme og positivt syn på aksjen. I tillegg til ny adm. direktør. Disse faktorene kan fort være med på å endre kursutviklingen til aksjen.

Disclaimer: Analysen skal ikke oppfattes som en investeringsanbefaling, dette er bare mine tanker om de nåværende og fremtidige kursbevegelsene. Analysen er ment for å sette lys på nivåer i aksjen som kan virke interessante og som andre kan drøfte over. Det er ingen garanti for gevinst.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer