Tar SATS på børs

SATS er en av de mest prominente børsnoteringene i Norge de siste årene. Treningssenterkjeden har bygget seg opp en svært sterk merkevare både her og ute i Norden, noe som gjør mottagelsen blant investorene ekstra interessant å følge med på. Første handelsdag er etter planen 23. oktober. Nordnet er salgsagent i børsnoteringen, så du har mulighet til å tegne deg for aksjer i SATS gjennom oss.

Saken er oppdatert 16.10.19 klokken 13.22 med informasjon om overtegning i emisjonen.

Litt om SATS Group

SATS Group eies av Altor (51 %) og TryghedsGruppen (49 %). Gruppen omfatter merkevarene SATS, ELIXIA, Fresh Fitness, HiYoga, Balance and Metropolis. SATS Group driver 250 treningssentre i Norge, Sverige, Finland og Danmark, har 700 000 medlemmer og 11 000 ansatte, hvorav omkring 2 000 heltidsstillinger. SATS ble grunnlagt i Norge i 1995 og er Nordens største treningssenterkjede.

SATS er den klare markedslederen innen trening og velvære i Norden. I løpet av 2018 fortsatte konsernet å befeste sin posisjon som markedsleder, med flere spennende oppkjøp av selvstendige treningssentre i Oslo og Stockholm. I Oslo ble blant annet Fitness Xpress sine sentre på Hasle og Bislett innlemmet i SATS familien. Dette er sentre som er lokalisert i sterkt voksende nabolag, med fokus på trening, kosthold og velvære. Oppkjøp som disse vil på sikt kunne bidra til medlemsvekst for SATS.

Børsnoteringen

Tidligere har det blitt kjent at selskapet vil hente inn 1,4 milliarder kroner i forbindelse med noteringen. Dette fører til at selskapet planlegger å tilby 59,57 millioner nye aksjer. Tegningsperioden startet 11. oktober. Det vil det være mulig å tegne seg inntil 22. oktober klokken 12. Selskapet understreker at perioden kan bli kortet inn eller utvidet, men at tidligste tidspunkt for stenging er 18. oktober.

I en børsmelding torsdag 10. oktober, opplyser selskapet at aksjen er ventet å få en pris på mellom 23,50 og 28,00 kroner. Dette vil gi selskapet en verdsettelse på mellom 4,04 og 4,54 milliarder kroner. Selskapet understreker at den faktiske tegningsprisen kan bli satt under dette nivået.

Overtegning

Onsdag 16. oktober kom det nok en børsmelding fra SATS om at emisjonen i forbindelse med børsnoteringen er overtegnet i det indikative prisintervallet på 23,5 til 28 kroner per aksje. Dette gir SATS en verdsettelse på mellom 4,04 og 4,54 milliarder kroner. Les børsmeldingen her (tilgjengelig kun på engelsk).

Finansielle data om SATS

I følge SATS sin årsrapport leverte de et sterkt økonomisk resultat med en EBITDA på NOK 531 millioner (10% YoY-vekst), som indikerer at 2018 var et godt år for selskapet. I løpet av året vokste medlemsbasen og alt i alt gjennomførte SATS-medlemmene mer enn 27 millioner treningsøkter på sentrene, noe som beviser at SATS fortsetter å levere i samsvar med visjonen «making people healthier and happier».

SATS-gruppen forbedret marginene betydelig i 2018, noe som førte til en underliggende EBITDA-vekst på 9,9 % til NOK 531 millioner, opp fra NOK 483 millioner i 2017. Med 700 000 medlemmer og 250 treningssentre i fire land har SATS en unik posisjon i det stadig voksende økosystemet for helse og velvære.

SATS’ årsrapport viser et solid balanseregnskap og kontantstrømmer som gir en stabil plattform for videre ekspansjon. Målet er å fortsette veksten i årene som kommer, både gjennom oppkjøp, åpning av nye treningssentre og nye tilleggsprodukter. Det snakkes også om å kunne tilby utbytte til aksjonærene tidlig i 2020.

Samtidig er det alltid en del risiko forbundet med kursutviklingen etter et selskap har blitt notert. Det er ikke lett å spå hvordan investorene vil verdsette selskapet, så her er det viktig å gjøre sin egen hjemmelekse! Her kan du lese prospektet til børsnoteringen av SATS.

Nordnet mottar kompensasjon som salgsagent i denne børsnoteringen. Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer