Gå til hovedinnhold

Slik utviklet min portefølje seg i April

April har i det store og hele vært nok en solid måned for verdens børser. Selv om vi i dag våknet opp til nye tollsatser og twitter-meldinger fra vår gode venn i USA, Donald Trump.

April startet som marsmåned, nemlig sterkt. Verdens børser har fortsatt sin opptrend fra tidligere i år og er, til tross for noe tilbakegang de siste dager, solid opp for året.

Det som har preget verdens børser den siste måneden er kvartalstall. På forhånd hadde markedet forventet en nedgang i resultat per aksje på over 4 prosent, noe som er den svakeste guidingen siden 2016. Det lå altså til rette for et ganske dystert 1 kvartal.

Det positive med så lave forhåndsguidinger er at det er lettere for selskapene å slå forventinger. Dette har også skjedd på bred front. Skal jeg trekke frem noen av tungvekterne som overbeviste, vil jeg nevne Amazoon, Facebook og JP Morgan- disse selskapene kom med overbevisende tall og markedet tok det vel imot også.

Her hjemme har vi hatt et skrev av tall fra selskapene. På forhånd var det ventet en inntjeningsvekst på knappe 1 prosent for hovedindeksen, noe det ser ut som stemte, etter at de fleste tungvekterne har vært i ilden. Skal jeg trekke frem et selskap som virkelig har prestert så må det være DNB, som til tross for lavere rentemarginer tjente enormt mye penger og leverte et av sine beste kvartaler noen sinne. Equinor og Aker BP på sin side, kom inn på linje med forventingene og det var ingen spesielle kursbevegelser på talldagen.

Min portefølje

Kjøp: Hexagon Composites

Salg: Dnb Teknologi (solgt 20% av beholdningen min)

Utviklingen i min portefølje har fortsatt den positve trenden i mars måned. Mye av grunnen til dette er min vridning mot sykliske aksjer som Elkem, Panoro. Dette er selskaper som i lys av positive handelssamtaler mellom USA og Kina og en økende oljepris har en god utvikling. Selv om vi fikk en annen beskjed av Donald Trump natt til mandag, så tror jeg vi vil få en løsning på denne konflikten etter litt forhandlinger. Det kom frem i dag at Kina sender en delegasjon på 10 personer for å snakke med representanter fra det Hvite Hus allerede denne uken.

Jeg har dog valgt å ta ned litt risiko i porteføljen min denne måneden. Jeg har solgt meg ned i DNB teknologi og sitter nå med 25-30 prosent i kontanter. Dette er rett og slett fordi jeg synes verdens børser har steget relativt kraftig på veldig kort tid. Nastaq var i løpet av april måned opp over 20 prosent for året, og jeg ser ikke helt at vi skal så mye mer opp fra disse nivåene. Slik situasjonen er i dag er det hverken nok vekst i verden, eller på selskapsnivå som skulle tilsi en videre oppgang, men dette er mine egne tanker.

På kjøpssiden har jeg også vært aktiv og jeg har her kjøpt Hexagon Composites. Dette er et Interessant selskap som leverer bærekraftige løsninger til industri og sluttforbrukere. Dette er trender som bare vil bli mer og mer aktuelle jf FNs klima og bærekrafts-mål – tvinger flere selskaper til å tenke mer på bærekraft og miljø. Ser vi på det fundamentale så sitter Hexagon med en egenkapitalandel på nesten 60 prosent, samt at de til tross for et ganske dårlig år i fjord, leverer nesten 10 prosent avkastning på egenkapitalen. Summen av dette, samt at jeg har tro på at de kommer til å tildeles nye kontrakter, gjorde at jeg valgte å ta en posisjon. I dag kom også beskjeden om at de tildeles en ordre for TITAN® gasstransportmoduler fra Certarus med en total verdi på 5,2 millioner dollar. Certarus er Nord-Amerikas ledende tilbyder av fullintegrerte CNG-løsninger. Leveringen vil skje i andre kvartal 2019. Dette i kombinasjoner med at flere anbud ligger på trappene gjør meg komfortabel med kjøpet av Hexagon.

Veien videre

Det er fortsatt flere selskaper som har til gode å levere regnskapstall for første kvartal. Her hjemme skal blant annet Mowi og resten av laksesektoren i ilden, samt at vi også venter på shipping-sektoren.

Vi har også fått ny fart i rentemarkedet, etter at FOMC var ute i forrige uke med å være veldig «duete» i sin guiding av rentebanen. Selv om Jerome Powell ikke var like «duete» som sist møte, anser han nå økonomien som noe sterkere enn sist måned, men den lave inflasjonen taler for at renten holdes uendret i intervallet 2,25-2,5 prosent. En «duete» tilnærming tilsier at FED anser riskoen for en rente-senkning, større enn en rente-hevning.

Dette er nødvendigvis et godt signal på lang sikt, da en økonomi i vekst trenger høyere renter for at økonomien ikke skal koke over. Med andre ord ser FED flere riskoer enn tidligere, for økonomien fremover- noe som blir spennende å følge.

I markedspuls live kommenterer jeg også porteføljeutviklingen (merk at denne ble spilt inn i forrige uke).

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer