Gå til hovedinnhold

Skoleduellen – Til topps med finans

Denne saken har blitt skrevet og publisert i Finansavisen 11. februar

Høy avkastning på Komplett Bank og to sparebanker bidro til å gi Børsklubben NHH den ukentlige seieren i Nordnets porteføljekonkurranse.

Børsklubben NHH (Norges Handelshøyskole) dro i forrige uke nytte av overraskende sterke resultater fra den norske banksektoren. SpareBank 1 Østfold og SpareBank 1 Nord-Norge la frem sine tall for fjerde kvartal og fikk kursløft på henholdsvis fem og 2,9 prosent. Sterke tall fra DNB bidro til at en tredje finansaksje, Komplett Bank, la på seg 4,7 prosent.

I praksis ble førsteplassen denne gangen delt med Børsgruppen UiA (Universitetet i Agder), som oppnådde en ukentlig avkastning på 1,76 prosent – skarve 0,07 prosentpoeng mindre enn NHH-laget.

Førstnevnte har investert i SpareBank 1 SR-bank. DNOs oppgang på nesten seks prosent bidro imidlertid mest til meravkastningen.

Dette er Skoleduellen:

I Skoleduellen utfordrer Nordnet 14 skolegrupper til å gjøre det bedre enn analytikernes anbefalte aksjer. Hver skole får tildelt 100000 kroner å handle for og vinneren er den som har høyest avkastning ved konkurransens slutt. Konkurransen varer vanligvis fra midten av september til slutten av mai. Følg Skoleduellens utvikling på Shareville.

Følg utviklingen i Skoleduellen her.

Enda en skrekkuke

Analytikernes favorittaksjer gjorde det for en gang skyld ikke aller verst.

De havnet denne gangen på nest siste plass, med et tap på 2,3 prosent. Samtlige av de fem mest anbefalte aksjene gjorde det langt verre en Hovedindeksen. Odfjell Drilling og Star Bulk Carriers var ned med utrolige 7,6 og 10,5 prosent på bare en uke. Ikke en eneste av de ti proffene som dekker disse selskapene mener at noe annet enn en «strong buy»-anbefaling er på sin plass.

Onde tunger hevder at meglerhusenes analytikere ikke skaper merverdi. Dette er imidlertid feil. De er svært viktige i markedsføringen av nye aksjer og obligasjoner. En positiv rapport gjør susen, for å få med investorer i slike emisjoner. Dersom en analytiker surmuler og spår kursfall, må hans arbeidsgiver trolig se langt etter flere oppdrag fra milliardærklubben som ofte eier mye av selskapene.

Fortsatt tro på rigg

Proffene er uansett langt fra de eneste som kjenner hjertet banke raskere, når de titter på «billige» rigg- og shippingaksjer. Mange av deres favoritter er også fremtredende i studentenes porteføljer. For eksempel sitter også Børsklubben UiS (Universitetet i Stavanger) på Oddfjell Drilling.

«Ny kontrakt på tre rigger anslår vi som en solid positiv nyhet som vil bidra til bedret og mer stabil kontantstrøm fremover,» skriver gruppen på Nordnet-bloggen.

«Vi står fremdeles fast på et bedret marked for Harsh Environment-rigger, som blant annet Odfjell besitter.»

UiS-laget mener dessuten at stigende rater og modernisering av skip burde gi positiv avkastning for Avance Gas. Den liker også Gjensidige og Sandnes Sparebank.

Spent på regnskapene

For STØH Kapital (Handelshøyskolen i Trondheim) var Elkem blant aksjene som trakk ned utviklingen i forrige uke. Konsernet legger på tirsdag frem sine tall for fjerde kvartal.

«Vi tror at Q4 blir svært spennende og at resultatene vil ha stor innvirkning på aksjekursene,» skriver STØH-laget på Nordnets blogg.

«De selskapene vi er mest spent på er BW Offshore og Elkem.»

Gruppen hevder at disse aksjene har fått altfor mye juling på børsen, og at dagens prising reflekterer overdreven pessimisme i markedet. Følgelig kan positive overraskelser gi kraftige kursrekyler, ifølge STØH Kapital.

Se skolegruppenes kommentarer: Nordnetbloggen – Skoleduellen

Saken er skrevet av Thomas Hilmersen i Finansavisen mandag 11. februar, og co-publisert på Nordnetbloggen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer