Gå til hovedinnhold

Skoleduellen – Suveren seier til Nord Bodø

Denne saken har blitt skrevet og publisert i Finansavisen 3. juni.

Børsgruppen Nord Bodø vant denne runden av Nordnets porteføljekonkurranse med nesten 20 prosentpoeng.

Børsgruppen Nord Bodø (Handelshøgskolen i Bodø) bestemte seg for flere uker siden å sikre sin suverene ledelse ved å satse på konservative aksjer og mye kontanter. Strategien fungerte glimrende: Til tross for forrige ukes kraftige børsfall, vant laget med 19,6 prosentpoeng.

I den nåværende porteføljen har de største vinnerne vært Orkla og Mowi, som har steget med henholdsvis 3,8 og 3,5 prosent. Equinor-kursen har derimot stupt over 12 prosent, siden Bodø-studentene kjøpte aksjen. 

Dette er Skoleduellen:
I Skoleduellen utfordrer Nordnet 14 skolegrupper til å gjøre det bedre enn analytikernes anbefalte aksjer. Hver skole får tildelt 100000 kroner å handle for og vinneren er den som har høyest avkastning ved konkurransens slutt. Konkurransen varer vanligvis fra midten av september til slutten av mai. Følg Skoleduellens utvikling på Shareville.

Følg utviklingen i Skoleduellen her.

Bare tre lag i pluss

I de seneste ti årene har Oslo Børs generelt vært preget av opptur og raske penger. Den langvarige, positive trenden har også inspirert tusenvis av unge nordmenn til å satse på finansutdannelse og en karriere innenfor sektoren. Siden 14. september i fjor, da denne runden av skoleduellen startet, har utviklingen imidlertid vært begredelig. 
Bare tre av de 14 studentgruppene leverte positiv avkastning i løpet av konkurransen, og i snitt tapte de 6,7 prosent – 0,7 prosentpoeng mer enn Hovedindeksen
Spredningen var imidlertid enorm. Mens Børsgruppen Nord Bodø økte sin kapital med 22,3 prosent, forduftet nesten en tredel av Børsgruppen Aktie BIs (Handelshøyskolen BI) penger. Et plaster på såret er at alle de unge investorene slo analytikerporteføljen, som stupte 35,7 prosent. 

OsloMet tapte minst 

Forrige ukes kraftige børsfall bidro til å senke avkastningen for alle lagene, men i svært ulik grad. 
Aksjegruppen OsloMet tapte beskjedne 0,5 prosent og endte dermed opp på en tredjeplass for hele runden. 
De fleste av gruppens aksjer var ned, men et kursløft på nesten syv prosent for American Shipping Company reddet porteføljen. Også Panoro Energy og en nylig investering, Fjordkraft Holding, gjorde det bra i forrige uke. 

Kjempesmell for BI 

I den motsatte enden av skalaen fant vi Aktie BI, som klarte å tape nesten 11 prosent helt på tampen av konkurransen. 
Laget var tungt eksponert mot energirelaterte aksjer og ble dermed ekstra hardt rammet av forrige ukes voldsomme oljeprisfall. Få dager tidligere hadde BI-studentene kjøpt Solstad Offshore-aksjer, og disse tapte nesten en femtedel av sin verdi i løpet av uken. En annen nyinnkjøpt aksje, Seabird Exploration, stupte fem prosent. Q-Free var derimot et lyspunkt, med et kursløft på over 7 prosent. 

Se skolegruppenes kommentarer: Nordnetbloggen – Skoleduellen

Saken er skrevet av Thomas Hilmersen i Finansavisen mandag 3. juni, og co-publisert på Nordnetbloggen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer