Gå til hovedinnhold

Skoleduellen – Oppturen fortsetter for Nord Bodø

Denne saken har blitt skrevet og publisert i Finansavisen 8. april

Scanships voldsomme kursløft medførte at Børsgruppen Nord Bodø nå er den soleklare lederen i Nordnets porteføljekonkurranse.

Scanship-aksjen steg i forrige uke med over 60 prosent, idet de gode nyhetene fortsatte å strømme inn. Selskapet opplyste 28. mars at det hadde sikret en kontrakt for installasjon av sitt unike avfallsbehandlingssystem i to cruiseskip, og på onsdag ble det dessuten meldt om et landbasert prosjekt for omdannelse av søppel til energi.

Meldingene har gitt Børsgruppen Nord Bodø (Handelshøgskolen i Bodø) to ukentlige seire på rad, samt en foreløpig ledelse på over 17 prosentpoeng i Nordnets porteføljekonkurranse.

I forrige uke realiserte studentene imidlertid sin gevinst og solgte seg ut av Scanship. Gruppens kontantbeholdning tilsvarer nå 28 prosent av kapitalen.

Dette er Skoleduellen:
I Skoleduellen utfordrer Nordnet 14 skolegrupper til å gjøre det bedre enn analytikernes anbefalte aksjer. Hver skole får tildelt 100000 kroner å handle for og vinneren er den som har høyest avkastning ved konkurransens slutt. Konkurransen varer vanligvis fra midten av september til slutten av mai. Følg Skoleduellens utvikling på Shareville.

Følg utviklingen i Skoleduellen her.

OsloMets taktikk feilet

Aksjegruppen OsloMet ligger ennå på andreplass, etter å ha oppnådd en ukentlig avkastning på respektable 2,9 prosent.

På Nordnetbloggen innrømmer studentene at planen om å sikre en komfortabel ledelse ved å bytte til mer stabile selskaper feilet – delvis fordi en aksje gruppen trodde var «trygg» gikk på en kjempesmell.

«Derfor velger vi å gå tilbake til en litt mer aggressiv taktikk», skriver de.

«Skal vi ha sjans til å ta igjen Børsgruppen Nord, må vi igjen ta litt mer risiko. Imidlertid er vi stort sett fornøyd med vår portefølje, så det blir bare noen få endringer i første omgang.»

Selger Selvaag Bolig

I forrige uke dumpet OsloMet-laget Selvaag Bolig, tok inn høybetaaksjen Panoro Energy og investerte 5.000 kroner mer i Bouvet.

«Selvaag Bolig er et godt og langsiktig case, men med bare to måneder igjen av konkurransen, må vi velge aksjer med større potensial og høyere risiko», forklarer gruppen.

«Selvaag Bolig kommer dessuten til å ha labre tall for første kvartal, da de bare overleverte 24 leiligheter».

Samtidig tror OsloMet at oljeaksjene vil dra nytte av enda høyere oljepriser.

Laget synes Panoro Energy er spesielt interessant, som følge av lav prising og gode muligheter til å styrke inntjeningen.

Selskapet finner, utvikler og produserer olje i flere afrikanske land. Produksjonen har i løpet av et år skutt opp fra 400 til 2.500 fat pr. dag (fpd), samtidig som reservene har økt fra 21,6 til 28 millioner fat. Utvinningen ventes å bli doblet i år, og OsloMet regner med å se en positiv bunnlinje allerede i første kvartal.

Populære Bouvet

I likhet med OsloMet, har Børsgruppen NHH (Norges Handelshøyskole) tro på IT-konsulenten Bouvet.

«Selskapet opererer i et norsk IT-marked som preges av sterk vekst og høy etterspørsel etter IT-kompetanse», skriver NHH-laget.

«Til tross for dårlig tilgang på personer med IT-kompetanse i Norge, har Bouvet levert god rekrutteringsvekst i de seneste årene, noe som har gitt en positiv årlig inntjeningsvekst i alle kvartaler siden 2012, med unntak av to.»

Studentene peker dessuten på Bouvets erfarne ledelse, som har vært med siden starten av 2000-tallet, samt relativt lav prising.

I mars tok gruppen også inn BW Offshore, som de tror vil levere sterk inntjenings- og kontantstrømsvekst over de neste to årene. Studentene spår hyggelige utbyttebetalinger, dersom selskapet får refinansiert sin gjeld.

Medvind for marihuana

Idet vi nærmer oss sommeren, har Finansgruppen Verdi NTNU fått øynene opp for marihuanabransjen.

«Cannabisindustrien i Nord-Amerika har virkelig begynt å få et fotfeste, og fjorårets fjerde kvartal var det første med salg til rekreasjonsmarkedet i Canada», konstaterer de.

«De canadiske selskapene er i enorm vekst og jobber mot å dekke etterspørselen.»

Gruppen tror medisinsk og rekreasjonelt marihuanabruk blir lovlig både i USA og Europa. For å dra nytte av trenden, kjøper de aksjefondet Horizons Marijuana Life Sciences Index i sitt veldedighetsfond. Regelen mot kjøp av utenlandske fond forhindrer en tilsvarende investering i skoleduellen.

Se skolegruppenes kommentarer:Nordnetbloggen – Skoleduellen

Saken er skrevet av Thomas Hilmersen i Finansavisen mandag 8. april, og co-publisert på Nordnetbloggen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer