Gå til hovedinnhold

Rolig børsåpning i vente, tross fredagens trippelrekord i USA

Det meste steg i Asia i natt, godt hjulpet av fredagens trippelrekord i USA. Resultatsesongen for 2. kvartal sparkes i gang for fullt denne uken. Oljeprisen undret.

Vi tror Oslo Børs åpner flatt i dag, eller innenfor intervallet [-0,1, 0,2]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1,1 prosent i snitt fredag.

Det var ingen frykt å spore blant investorene fredag, da både S&P 500, Nasdaq og Dow Jones ble løftet til ny all-time high. De neste ukene vil det meste handle om selskapsresultater gitt at resultatsesongen for 2. kvartal sparkes i gang for fullt denne ukene med selskaper som JPMorgan, Goldman Sachs, Bank of America, Citigroup Wells Fargo og Morgan Stanley mfl. Når det er sagt, det slippes også viktige makrotall som kan påvirke markedet denne uken, deriblant ferske inflasjonstall. De seneste månedene har inflasjonen i USA og flere andre steder i verden, overrasket på oppsiden. Skulle denne trenden fortsette kan dette tvinge den amerikanske sentralbanken til å heve styringsrenten (Fed Funds Rate) tidligere enn planlagt.

Discover Financial Services (+6,2%), Nov (+6%), State Street (+5,7%) endte på topp blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen fredag, mens Biogen (-3%), Dexcom (-1,3%) og Resmed (1,2%) endte på bunn.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 1,2 prosent i snitt mandag morgen.

Det meste steg i Asia i natt, godt hjulpet av fredagens trippelrekord i USA (ny all-time high for S&P 500, Nasdaq og Dow Jones). Aller best gikk det for japanske Nikkei 225 som steg over to prosent. Investorene lot seg dermed ikke påvirke av at smittesituasjonen i Tokyo er svært vanskelig.

Industrirelaterte selskaper, samt selskaper innenfor materialsektorene gjorde det best i Asia mandag, mens det var kun en sektor (telekom) som endte i rødt.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 75,3 dollar per fat, ned -0,3 prosent fra fredagens nivåer.Dollaren står i skrivende stund i 8,7, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 1,35 og 1,99 prosent.

Oljeprisen var på god vei mot 80 dollar i forrige uke, men falt kraftig tilbake etter onsdagens mislykkede OPEC møte. OPEC landene og Russland, som har klart å holde oljetilbudet i sjakk etter utbruddet av pandemien, sliter nå med samarbeidsklimaet. Etterspørselen etter olje er for øvrig ventet å komme tilbake til “normalen” igjen i 2H, noe som isolert sett er positivt for oljeprisen.

De lange rentene i USA, med 10-åringen i spissen, falt overraskende mye i forrige uke, noe som bidro solid oppgang for vekstselskapene.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer