Gå til hovedinnhold

Rolig børsåpning i vente, men sykliske aksjer er i vinden. Oljeprisen til ny to-års topp etter vellykket OPEC+ møte

Investoren i Asia sendte børsene i regionen svakt ned onsdag, dermed er det ingen drahjelp å få derifra i dag. Når det er sagt, de sykliske sektorene gjorde det bra.

Vi tror Oslo Børs åpner opp 0,1% i dag, eller innenfor intervallet [-0,1, 0,3]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) endte flatt (i snitt) i går.

De amerikanske børsene endte paddeflate i går, det til tross for solid oppgang i oljerelaterte selskaper, samt i selskaper innenfor material -og finanssektoren. Energisektoren som helhet endte opp hele 3,9%. mens materialer steg 1,6% og finans 0,7%. Solide vekst -og inflasjonsimpulser i verdensøkonomien gjør at selskaper innenfor de sykliske sektorene vil øke sin inntjening betydelig de kommende kvartalene, derfor har også investorene gradvis vektet seg opp i disse de seneste månedene. Dette er for øvrig hovedårsaken til at Dow Jones Industrial Average indeksen er opp hele 13 prosent i år, mens den teknologitunge Nasdaq indeksen bare er opp 6,6 prosent.

Devon Energy (+13,7%), Marathon Oil (+13,6%) og APA (+10,9%) endte på topp blant S&P 500 selskapene, mens Abbott Laboratories (-9,3%), Thermo Fisher Scientific (-4,8%) og Invesco (-4,7%) endte på bunn.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,2 prosent i snitt onsdag morgen.

Investoren i Asia sendte børsene i regionen svakt ned onsdag, dermed er det ingen drahjelp å få derifra i dag. Når det er sagt, de sykliske sektorene gjorde det bra, slik de også gjorde i USA og Europa i går. Smittesituasjonen i Iran, samt Malaysia, er for øvrig vanskelig, men veksten i disse landene er likevel ventet å holde seg oppe fremover.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 70,6 dollar per fat, ned -0,7 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,3, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 1,61 og 2,29 prosent.

Oljeprisen steg til ny to-års topp tirsdag, etter et vellykket OPEC+ møte. OPEC landene, sammen med Russland, vil som tidligere annonsert, øke produksjonen gradvis de kommende månedene for å møte økt global etterspørsel. Dersom gjenåpningen av verdensøkonomien går sin gang kan oljeetterspørselen nå 99 millioner fat i 4. kvartal, ifølge OPEC. Gitt dette bakteppet mener medlemslandene at det ikke vil være noen problem for markedet å absorbere en eventuell økning i iranske oljeproduksjon fremover. Når det er sagt, Iran er avhengig av å komme til enighet med USA om en ny atomavtale for igjen kunne eksportere sin olje fritt på det åpne markedet.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer