Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Sisseners vinneraksjer 2019

I denne episoden av #pengepodden har vi besøk av Jan Petter Sissener forvalter av Canopus. Du får blant annet høre mer om den siste tids korreksjon i markedet, utsiktene for børsåret 2019 og ikke minst om oljeprisen. Jan Petter Sissener er som kjent forvalter av et absolutt fond, noe som Bjørn Erik og Mads kommer inn på i episoden. Videre snakker Jan Petter om diverse selskaper og sektorer som han har tro på og ikke minst hva som er de store triggerne for børsåret 2019. Avslutningsvis får du også vite hvilke favorittaksjer Sissener har.

Makrobildet i slutten av 2018 og starten av 2019

Jan Petter mener korreksjonen var overdrevet og markedet tolket til slutt alle nyheter negativt. Sissener bruker videre metaforen om å «smelle en ball hardt i bakken» om utviklingen vi har sett i markedet den siste tiden. Vi ble solgt kraftig ned i slutten av desember, før vi har fått en skikkelig oppgang siste uken, drevet av blant annet re-vekting, økt optimisme og økt likviditet.

Videre snakker Jan Petter og Mads om veksten i verdensøkonomien. Jan Petter tror at veksten i verdensøkonomien er på nedsiden, snarere enn oppsiden, da Kina har startet å butte. Sissener er også av den oppfatningen at det ikke er økonomien som styrer aksjemarkedet, men det er politikken- drevet av Donald Trump.

Når det gjelder Europa er Sissener mer bekymret og tror det må komme økte politiske «upopulære» valg for å få skikk på økonomi og styresett. Sissener retter også kritikk mot skattesystemet og ikke minst hvordan lover og regler er satt opp for boligmarkedet.

Oljeprisen

Saudi Arabia er nå i en prosess med å styre prisen oppover. Sist uke annonserte de enda et kutt på 800.000 fat per dag, og er nå oppe i 2 millioner fat i kutt per dag. Jan Petter er også av den oppfatningen at oljeprisen skal opp, men sannsynligvis ikke på 85 USD+, som Saudi Arabia er interessert i for å nå sine statsfinanser.

Jan Petter Sissener sitt aksje- og sektorsyn

Mads foretar en glidende overgang fra ren olje til oljeprodusenter. Sissener tilhører som sagt en av de som har troen på oljeprodusentene, men er mer skeptisk til oljeservice. Grunnen til at Sissener er veldig positiv til produsentene er den stadige teknologiske utviklingen og kostnadsbesparelsene. Videre er han skeptisk til den høye overkapasiteten i oljeservice næringen, kombinert med mye gjeld.

Mads kommer inn på sitt «veddemål» i seismikksektoren, og der har Sissener meninger på seismikkselskapene og utviklingen fremover der, du får høre mer om hva han tror i denne episoden.

Du får også vite mer om hva gutta i studio tror om riggsektoren. Sissener røper at han har aksjer både i Transocean og Awilco Drilling. Caset her er deres opsjoner på nye rigger som ser spennende ut.

Finans er også en sektor Sissener har tro på, han har blant annet DNB og Storebrand. Sistnevnte er fondet Canopus sin største posisjon og noe han har veldig stor tro på fremover. Spesielt trenden med økt pensjonssparing er en viktig driver fremover.

Sissener har også en mening om sykliske aksjer. Han trekker frem selskaper som Yara, Elkem og Hydro. Skal han velge aksjer i dag, velger han Yara og Elkem. Hydro vil nok ta litt tid, da de er rammet av politiske problemer i Brasil. Både Mads og Jan Petter har Elkem i porteføljen og det er derfor naturlig at selskapets videre utvikling blir diskutert en del.

Du får også høre mer om hvordan Jan Petter stiller seg til videre utviklingen i laksessektoren. Både Mads og Jan Petter har vært ganske pessimistiske med tanke på utviklingen i sektoren, og innser nå at de har tatt feil. Sissener innrømmer at han angrer på at han ikke har tatt større del i oppgangen.

Helt avslutningsvis snakker gutta om Norwegian. Her har Jan Petter sterke meninger og er selv medeier i et obligasjonslån med forfall i 2019. Han har kalt selve aksjen «un-investible» og er fortsatt veldig skeptisk. Hør alle hans argumenter for at dette er en uinteressant aksje å være investert i, i denne episoden av #pengepodden.

Hør forrige episode med Han Petter Sissener her: Sissener Canopus & uro i markedene

Sissener Canopus

På slutten snakker Jan Petter litt om absoluttfondet Sissener Canopus, som er et globalt hegdefond som har som målsetting å levere positiv avkastning uansett marked. Fondet har hatt årlig avkastning på over 13 % siden oppstart i 2012, som er bedre enn Oslo Børs – til noe lavere svingninger. 2018 var imidlertid skuffende for fondet, med et fall på ca 5 %. Vil du vite mer om Sissener Canopus-fondet, kan du se nettmøtet med Jan Petter her:

Nettmøte med Jan Petter Sissener

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
22.01.2019 09:18

Hei Haakon. Takk for spørsmål. Risikoprofilen som du viser til fremgår av nøkkelinformasjonsdokumentet (KIID). http://www.morningstar.no/no/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=F00000NQCE&tab=2 Her står også begrunnelsen: Andelene … er klassifisert i kategori 7 fordi verdien av andelen vil kunne bli utsatt for store variasjoner, og følgelig vil risikoen for tap og muligheten for gevinst kunne være stor. Risikokategorien er fastsatt ved bruk av den maksimale risikorammen som er tillatt for denne andelsklassen.» Et godt mål for risiko er fondets standardavvik. Dette er ifølge Morningstar på 10,69 % siste 3 år. Dette er marginalt lavere enn et indeksfond som følger Oslo Børs (ca 11 %). Dvs at det… Les mer »

Gjest
Gjest
22.01.2019 09:16

Spm fra nettmøtet med Sissener på youtube: https://www.youtube.com/watch?time_continue=703&v=qY8Rpg3f3QI
Fra Haakon Meyer: Sissener Canopus er er abosluttfond hvorfor har fondet 7 i risiko vurdering da?