Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Romjulsrefleksjoner & spådommer for 2019

I denne romjulsepisoden av #pengepodden er både Bjørn Erik, Mads og Anders på plass i studio. Anders innleder episoden med å fortelle litt om hvordan Nordnet som selskap har gjort det i år. Du får også vite mer om hva som ligger i planene for 2019. Videre snakker Bjørn Erik og Mads om sine roller og hvordan de synes året 2018 har vært. Begge er nye i jobben, da Bjørn Erik begynte i januar og Mads i juli.

Anders og Bjørn Erik tar også for seg de nye skattereglene for investeringskonto og aksjesparekonto, og du får blant annet vite hvordan du som investor og sparer blir påvirket av de nye skattereglene.

Børsåret 2018

(fra 16:40)Mads innleder med å snakke om hvilken påvirkning Donald Trump har hatt på markedet i 2018. Vi startet året i et forrykende tempo, drevet av skattepakken som Trump utdelte til de Amerikanske bedriftene, før vi fikk den første korreksjonen i februar måned. Videre fikk vi også en handelskrig, som har fortsatt gjennom året. I samme åndedrag må oljeprisen nevnes, da den som alltid har vært meget volatil gjennom året, fra en topp i sommer på 87 USD, er den nå nede på lavt 60-tall.

Videre får du høre mer om hva gjengen i studio trekker frem som årets overraskelser og litt om årets skuffelser. Som et slags sammendrag så har det egentlig vært en kamp mellom oljesektoren og laksesektoren på Oslo Børs. Laks er som i fjor årets vinner, og utsiktene ser bra ut fremover også. Du får også høre hva som har skuffet gutta i studio mest i året som har gått, her trekkes det blant annet frem både sykliske aksjer og noen enkeltselskaper som har hatt et tøft år.

Bjørn Erik tar også en oppsummering av hvordan de ulike rentefondene har gjort det i året som har gått.

Hør forrige episode av #pengepodden: Slik posisjonerer Alfred Berg Gambak seg for 2019

Hvordan har det gått med Shareville-porteføljene?

(fra 35:13) Mads innleder med å fortelle litt om sitt børsår. Det har vært et krevende år i markedet, og Mads ender sitt år med 0 i avkastning. Dette er noe han selvsagt ikke er fornøyd med, men tatt i betraktning at 89 % av alle indekser er i negativt terreng, så er dette å forvente når man er eksponert i markedet.

Bjørn Erik er på sin side ned 3 % som er på linje med verdensindeksen. Dette har med å gjøre at han har en overvekt i emerging markets, som han også fortsetter med. I tillegg til dette har Bjørn Erik en aksjeportefølje, som ligger litt i pluss for året. Bjørn Erik er også en av de få som har shortet tesla med stor gevinst.

Anders på sin side ligger også +/- 0 på sine kontoer og har realisert litt før jul. Til tross for dette har han sittet med ca 70 % kontanter, og er ikke i nær med å gå inn igjen foreløpig.

Se hvilke aksjer som inngår i porteføljene til:Anders,MadsogBjørn Erik

Spådommer for 2019

(fra 49:46) Anders starter med et tilbakeblikk på spådommene han og Tom kom med før året 2018. En skikkelig klinkekule fra Anders sin side var at han spådde Bitcoin i 3000, så det har vært en virkelig god prognose.

Ellers får du høre mer om hvilke aksjer og sektorer de har tro på i 2019, samt noen punkt-estimater for laks, renter, bolig og oljeprisen.

Til slutt- riktig god jul til alle fra Anders, Bjørn Erik og Mads 🙂

Les Anders sin julehilsen: God jul og godt nyttår (fra cockpit)

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer