Gå til hovedinnhold

God jul og godt nyttår (fra cockpit)

Julen er en tid for å se tilbake på året som har gått, og for å vende blikket mot neste år. Turbulensen og risikoen er tilbake i aksjemarkedet, og vi er på skrivende stund et godt stykke unna marsjhøyden som ble satt 24. september på 942,32. Det har vært et humpete børsår, og jeg håper kundene våre fester setebeltet og ser muligheter i markedet i 2019.

Korrigerer kursen

For Nordnet har 2018 vært et år hvor vi har endret kursen litt. Vi har fortsatt som mål å være småspareres førstevalg, og vi skal tilby de beste handelsløsningene for den selvhjulpne kunden. Samtidig har vi åpnet en ny rute for langsiktige sparere som trenger litt mer hjelp, og vi har ambisjoner om å ta markedsandeler i pensjonsmarkedet. Kaptein på dette flyet er vår nye spareøkonom Bjørn Erik Sættem, som har 20 års erfaring med fondssparing og pensjon. Du treffer Bjørn Erik på bloggen vår og i #pengepodden sparing.

Muligheten for å flytte pensjonskapitalbevis til Nordnet har vi hatt siden i fjor høst, mens vi i år lanserte IPS 2.0 med mulighet for å spare i enkeltaksjer. Litt forsinket, ja, men bakkemannskapet vårt har vært opptatt med andre ting også.

For de som ønsker hjelp til å velge fond lanserte vi tidligere i år en ny og forbedret utgave av Fondsrådgiveren. En annen og en litt ferskere nyhet er Nordnet Smarte Porteføljer. Gjennom en digital rådgivningsprosess får du anbefalt enten Nordnet Smart 5, 10 eller 15, avhengig av hvor store svingninger du er villig til å leve med. Porteføljene har ikke en fastsatt aksje- vs. Renteandel, slik tradisjonelle kombinasjonsfond har, men tilpasser seg svingningene i markedet og bruker gearing for å øke eksponeringen mot renter for å få en mer balansert risiko i porteføljen. Les gjerne Bjørn Erik sitt innlegg om hva som er så smart med Nordnet Smarte Porteføljer. 

Stadig flere reiser med «Nordnet Airlines»

Alle vi som jobber i Nordnet er stolte av at stadig flere velger å spare og investere hos oss. I år passerte vi 100 000 norske kunder som velger å gjøre sin investeringsreise på Nordnet.no. Det er ingen tvil om at interessen for sparing i aksjer og fond er stigende. Investeringsnettverket Shareville har passert 200 000 medlemmer i Norden og #pengepodden har passert 2 millioner avspillinger! #pengepodden ble i sin tid startet for å inspirere og utdanne de mest interesserte småsparerne. I år har vi supplert dette med #pengepodden sparing, som har mer fokus på langsiktig sparing og pensjon.

Ny app og nettsiden stadig i utvikling

Som du sikkert har fått med deg har vi i dag to aktive handelssider på nordnet.no. Dette er naturligvis ikke ideelt, og NEXT (som vi kaller den nye nettsiden) har ikke hatt den utviklingen vi hadde tenkt. Nå begynner vi derimot å få opp tempoet med å lansere nye funksjoner på denne siden, og vi kommer til å fortsette med dette utover i 2019. Følg med her på nordnetbloggen for å følge utviklingen av NEXT.

En gledelig nyhet for oss er at den nye appen vår har blitt kjempepopulær. Siden lansering har appen tredoblet ratingen sin på App Store, hvilket er svært gledelig og som viser at vi er på riktig vei. Vi ser også at handelsaktiviteten har blitt langt høyere på mobilplattformen med ny app. Vi skal fortsette å utvikle appen, og gjøre den enda bedre basert på tilbakemeldinger fra dere. Last den ned fra App Store eller Google Play.

Nytt utseende

I sommer byttet vi logo og fikk et nytt utseende. Målet er å i større grad skille oss fra tradisjonelle banker og vi tror dette merkevarearbeidet vil hjelpe oss til å ta en tydeligere posisjon i det norske sparemarkedet. Bak logoen er Nordnet fortsatt de investerings- og spareglade menneskene som jobber for at du skal være «fit to fly» i finansmarkedene.

En av de som skal hjelpe kundene våre å navigere i aksjemarkedet er vår nye investeringsøkonom Mads Johannesen. Han har ansvaret for kommunikasjon mot investorsegmentet og skal sørge for at våre kunder vet hvor nødutgangene og redningsvestene er, at de får gode tips og en profitabel reise. Du treffer Mads på bloggen vår og i #pengepodden investor.

Aksjesparekonto gir halevind

Det har vært mye fokus på Aksjesparekonto i året som har gått, hos Nordnet og bransjen generelt. Julenissen kom tidlig i år med nyheten om at flytteperioden for aksjesparekonto (overraskende) er utvidet med ytterligere ett år! Vi ser at det fortsatt er over halvparten av aksjonærer og aksjefondseiere som ikke har benyttet seg av ordningen, og er glade for at de får en ny sjanse.

Inn mot fristen i år har vi opplevd et stadig økende aktivitet og det er svært mange flytter som skal gjennomføres den nærmeste tiden. Det er en jobb vi gleder oss til å ta fatt på. Og har du aksjer eller aksjefond hos andre aktører er vi klare for å hjelpe deg med å flytte disse til Nordnet.

God jul!

Vi jobber hele tiden for å tilby en enda bedre spare- og investeringsopplevelse. Det er fortsatt mye vi kan bli bedre på, men av små og store ting utover det som allerede er nevnt har vi det siste året også blant annet kommed med Mini Futures i Norske kroner på Nordnet Markets, belåning på Aksjesparekonto, og vi har fått flere nye og spennende fond på plattformen.

Avslutningsvis ønsker jeg å takke alle våre kunder for at dere valgte å fly med Nordnet i år og ønske dere velkommen neste år, da ligger det garantert flere pakker under treet.

Ønsker dere alle en riktig god jul og et godt investeringsår!

Hilsen Anders

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer