Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Q&A om Magnificent Seven, ESG, landbasert oppdrett og aktiv forvaltning

I denne episoden svarer Mads og Roger på spørsmål fra kunder. I episoden svares det på spørsmål fra fond til landbasert oppdrett.

Spørsmål som blir svart på

“Kunne du/dere drøftet en case mtp. langsiktig sparing i fond? Dersom en p.t. sitter med en god del innskudd i et bredt globalt aksjefond som er aktivt til en pris på drøye 1%, så er det fristende å flytte alt over til et passivt globalt indeksfond (som Nordnet sitt) til en pris på 0,19% og fortsette sparingen der. Spesielt nå som de passive indeksfondene har gått så bra og slår det aktuelle aktive fondet. Fordeler/ulemper? Tenker kanskje spesielt på risikoen for å kjøpe seg inn i det passive indeksfondet på topp.” (Spørsmål stilt av Rammsalt.)

“Vil gjerne at dere tar for dere GAAP og non-GAAP når dere regner på selskap? Mange selskaper i USA bruker begge deler i sine regnskap og jeg ser at finansmedia ofte kan ende med å bruke EPS fra non-GAAP i stedet. AMD er en typisk slik aksje.” (Spørsmål stilt av Meitemark Invest.)

“Har Mads solgt seg ut av fond/global indeks – og kun nå i enkelt aksjer?” (Spørsmål stilt av Cinvest1.)

“Det er mye snakk om The Magnificent Seven-aksjene, men i Nordnet Global Indeks mangler flere av dem (Apple, Amazon og Meta). Kan dere si noe om hvorfor (ESG?) denne skiller seg fra andre globale indeksfond med lav kostnad?” (Spørsmål stilt av Odden.)

“Hvorfor har Oslo Børs gjort det så elendig forhold til USA og Europa?” (Spørsmål stilt av Ray Xue.)

“Deres tanker om landbasert vs. tradisjonelt oppdrett i fremtiden?” (Spørsmål stilt av Dannyz.)

Det er en helt annen funksjonalitet på Shareville enn på Nordnet. For meg er det et faktum at Nordnet-platformen ikke innbyr til informasjonsdeling og diskusjoner på samme måte som Shareville. Jeg har så langt bare postet en gang der og var ikke klar over at jeg hadde fått noen svar før jeg sjekket akkurat nå. Spørsmålet mitt er vel om Nordnet gjør grep for å få tilsvarende funksjonalitet på Nordnet-platformen.” (Spørsmål stilt av MrBoring.)

Abonner via RSS

Abonner via Acast

Abonner via iTunes

Abonner via Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
4 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Jo
Jo
09.03.2024 08:03

Interessant gjenhør med kun Roger og Mads i studio – hvor har det blitt av de ukentlige episodene med kun disse to gutta? Har ikke dukket opp i podcast-appen min på lang lang tid.

Bjørn Erik Sættem
Svar på  Jo
13.03.2024 15:55

Hei Jo. Markedspuls og Selskapspresentasjoner er flyttet over til podcasten “Nordnet Norge”.

Bjørn Erik Sættem
Svar på  Jo
13.03.2024 15:55

Hei Jo. Markedspuls og Selskapspresentasjoner er flyttet over til podcasten “Nordnet Norge”. Hilsen Bjørn Erik, spareøkonom

Jo2
Jo2
Svar på  Bjørn Erik Sættem
20.03.2024 08:45

Takk for svar, Bjørn Erik. Det forklarer jo hvorfor episodene ikke lenger er i min feed. Hvorfor oppretter dere nye podcaster? For meg som kunde så er jo Pengepodden, Markedspuls og Selskapspresentasjoner alle under Nordnet Norge-paraplyen, så hvorfor må jeg abonnere og følge flere “Nordnet-er”?