Gå til hovedinnhold
Nettleseren du benytter deg av, støttes ikke lenger av Nordnet. Klikk her for å se hvilke nettlesere vi støtter og anbefaler at du bruker.

#pengepodden – Ny Norwegian-sjef & børsnotering av Saudi Aramco

Mads er tilbake i stolen etter en liten ferie i USA. Sammen med Roger snakker de om siste ukes hendelser i markedet. Det blir naturlig nok snakk om Saudi Aramco, Norwegian og litt om det nylige oppkjøpet av Hemfosa Fastligheter.

Markedet de siste ukene

(fra 01:48) Roger og Mads begynner å snakke om den nært forestående noteringen av Saudi Aramco, som blir verdens største IPO. Saudi Aramco er Saudi-Arabia sitt oljeselskap og det planlegges å noteres i slutten av 2019, eller i starten av 2020. Gutta ser nærmere på eventuelle implikasjonene dette vil ha både for finansmarkedet og ikke minst den geopolitiske knytninger.

Videre snakker Roger og Mads om den nye toppsjefen i Norwegian, Jacob Schram. Han er et overraskende kort, og hverken Roger eller Mads har kjennskap til han fra tidligere. Stikkordet her er at han har en bred og spennende bakgrunn, i alt fra McDonalds til Circle K. Dette er helt sikkert muligheter til å dra synergier ut av.

Reisebrev fra Miami

(fra 25:28) I denne seksjonen snakker Mads litt om sin opplevelse av den amerikanske økonomien og ikke minst boligmarkedet i Miami. Som kjent fra 2008 var det der finanskrisen virkelig begynte å bite, så Mads reiser spørsmålet igjen, i lys av at det bygges voldsomt der nede igjen. Hverken Roger eller Mads har noen som helst kunnskap om dette er et faresignal, men Mads poengterer i alle fall realitetene ut i fra sin empiri.

Amerikanske børser på all- time-high

(fra 31:17) Roger og Mads snakker videre om den gode stemningen i USA. Det er per i dag voldsomme kursoppganger, drevet av disse FANG aksjene. Dette har også vært tilfellet i Q3-rapporteringen. Selv om flere småselskaper ikke stiger, så reddes de inn av Apple, Amazon og de andre store.

Videre får du høre mer om Netflix sin fremtid nå som både Apple og Disney har lansert nye strømmetjenester. Les mer om streaming-krigen her.

SBB sitt oppkjøp av Hemfosa

(fra 39:57) Eiendomsselskapet SBB har i løpet av de siste ukene lagt inn pliktig bud på Hemfosa Fastligheter. Det priser selskapet til 22,25 MRD Norske Kroner og 23,25 Svenske kroner. Dette indikerer en budpremie på 22 prosent. Hemfosa er et av selskapene Mads har i sin portefølje, og han deler sine tanker om oppkjøpet.

Hør forrige episode av #pengepodden: Hemmeligheten med Warren Buffetts strategi og Frontline Q&A

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer