#pengepodden – episode 56 – Nedbetale gjeld, eller investere i aksjer?

Skattepenger og brexit

Vi er inne i en spennende periode hvor både skattepenger og feriepenger renner inn i norske kontoer, og Storbritannia skal bestemme om de vil forbli i, eller forlate EU. Har du gjort deg opp noen tanker om hva du skal gjøre med porteføljen din? Hør hva programleder Anders Skar og Tom Hauglund tenker i forhold til brexit eller bremain, og hva feriepengene deres skal brukes til.

I denne episoden går vi gjennom fem vidt forskjellige tema, og vi vil takke Mr Paycheck, Karl Ove, Erlend, Walkingtall og Lars Erik for gode spørsmål som andre kan få nytte av. Sitter du inne med et spørsmål kan du kommentere under, eller skrive til @AndersNordnet, @TomNordnet, @NordnetNO eller @pengepodden med #pengepodden.

Twitter – use it, don’t buy it

(Fra 14:34) Hva er deres tanker rundt Twitter? Er det en megastor plattform som har lidd under skyggen av Facebook, men som er et svært populært medium med masse potensiale?

Parkeringsplass for penger

(Fra 22:04) Hva er alternative steder å «lagre» penger når man ikke vil være investert over sommeren. Gull? Renter? ETFer?

Bingotek på børs

(Fra 29:14) Hvilke faktorer (makro og interne) er sentrale for bioteknologi? Mange sier at referanseindeksen til farmasi beveger seg motsyklisk med OSEBX. Er dette tilfellet, i såfall – hvorfor?

Her blir det snakk om både Bionor og NANO.

Aktører på markedet

(Fra 39:26) Hvilke type aktører utgjør markedet på Oslo Børs, og hvordan fungerer denne dynamikken? Hvor stor er andelen av private småsparere i forhold til større aktører?

 Tommelfinger-regel for unge

(Fra 45:38) Hva lønner det seg for unge i dag? Burde man ha høyrentekonto, bruke sparepengene på å betale ned lån, sette alt i fond/aksjer, osv.?

Del dine beste sparetips med #1krspart!

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
24.06.2016 16:19

Hei!
Tenkte jeg skulle stille ett spørsmål til dere på pengepodden.

Jeg lurte på hvilke tanker dere har rundt p2p lending.
Har kanskje blitt tatt opp tidligere men har dere sett nermere på det?
Har selv prøvd meg med 750 kr. Slik det er nå så får jeg ca 16 kr i mnd renter. Noe som vil si ca 2% i mnd.
Synes dere det er verdt det med tanke på risiko?

Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
27.06.2016 13:41

Hei Julian! Takk for spørsmålet ditt! Vi har ikke tatt det opp noe særlig tidligere, så dette er absolutt relevant å snakke mer om.