Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Matheo (15) og pappaen dro på pilegrimsreise til Buffett i Omaha

I denne #pengepodden-episoden får du møte Matheo på 15 år og pappa Karl Iver Hanvold, som nylig har vært på Berkshire Hathaway sin generalforsamling i Omaha i USA. De forteller om opplevelsen, om hva Buffett snakket om samt om deres private investeringer. I samtalen deltar også Bjørn Erik og Roger.

Pappa Karl Iver forteller at et av hans mål med å få Matheo interessert i investeringer tidlig i livet er at sønnen skal «knekke koden» slik at han kan investere på en disiplinert og fornuftig måte, noe han selv ikke gjorde i starten.

Takeaways fra turen

(fra 7:40) Bjørn Erik spør om hva som var de viktigste take aways fra årsmøtet.

Karl Iver forteller at Buffet sa at man ikke trenger å være et geni for å lykkes med investeringer, men man må være tålmodig og disiplinert og vente på den rette investeringen.

Matheo forteller at Buffett snakket mye om viktigheten av rentes-rente-effekten og verdien av «compounded knowledge» og at man hele tiden bør tilegne seg kunnskap.

Arvtakerne til Buffett diskuteres, Greg Abel og Ajit Jain. Førstnevnte er pekt ut som den nye toppsjefen.

Matheo og Karl Iver var også en tur og så på huset til Buffett samt deltok på løpet Invest in yourself 5K.

Deres investeringer og investeringsstrategi

(fra 33:35) Matheo og Karl Iver forteller om deres investeringer. De to er helt i startfasen og er i ferd med å bygge opp en portefølje.

Buffetts investeringsstrategi er å se på verdi-selskaper med dominerende markedsposisjon og «moat» – og eie aksjen i mange år. Det er målet til disse to også.

Matheo har nylig kjøpt sine første aksjer, og følger i dag Dine Penger-anbefalingene til Paul Harper i DNB Markets. I dag består porteføljen av Mowi, Europris, Vår Energi og Berkshire Hathaway.

Matheo forteller at han som mindreårig har full tilgang til å se på portefølje og avkastning på aksjene han eier i Nordnet-appen, men at han ikke kan kjøpe og selge. Det må pappa gjøre.

Abonner via RSS

Abonner via Acast

Abonner via iTunes

Abonner via Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer