#pengepodden live – Dette er Hans Thrane Nielsen & Paul Harpers aksjefavoritter

Denne episoden av #pengepodden ble spilt inn live på scenen i Oslo Konserthus før Hegnar Investordagen 2018. For Tom som går inn i en ny trading-hverdag blir dette hans siste #pengepodden-episode. På scenen har Anders og Tom fått besøk av senior porteføljeforvalter i Storebrand, Hans Thrane Nielsen, og aksjestrateg i DNB, Paul Harper. Du får blant annet vite hva de tenker om aksjemarkedets utvikling hittil i år, og veien videre. Du får også høre mer om oljeprisen, utvikling i lakseprisen og hvilke aksjefavoritter gutta på scenen har lyst til å trekke frem.

Markedet og veien videre

Paul trekker frem de to sektorene han mener har trukket Oslo Børs opp 10 % hittil i år: energi og sjømat. Han mener at hvis man ekskluderer disse sektorene så vil resten jevne seg mer ut. Hans på sin side mener at man må ganske langt frem i enkelte sektorer før man finner inntjening som matcher kursene. Han ser også faren i det gode humøret blant aksjonærene, og lurer på om det kanskje kan være litt i overkant god stemning?

Hva kan ta knekken på oppgangen? Hans og Paul er enige i at markedene har vært drevet av likviditet fra sentralbankenes pengetrykking. Nå er det over i USA og den europeiske sentralbanken skal også stoppe pengetrykkingen i juni. Du får høre mer om hvilke konsekvenser dette vil få for markedet i denne episoden av #pengepodden. Paul er kjent for sine fem indikatorer som varsler nedgang. Han mener at enkelte av disse varsellampene begynner å blinke nå og det kan være fare på ferde. Finn ut hva han mener kan hindre videre oppgang i markedet og muligens vil være triggeren for en korreksjon.

Oljepris, laksepris og sektorutsikter

Tom tror oljeprisen skal gå i 100 dollar, og mener det er gode forutsetninger for videre vekst i oljesektoren. Men han trekker også fram uromomentene som har truffet markedet den siste tiden, som blant annet at Venezuela kollapser fortere enn ventet, og Trump som avslutter atomavtalen med Iran. Hør mer om uromomentene som kan hindre spådommene om en oljepris i 100 dollar. Her kommer også Paul og Hans med sine innspill om fremtiden for sektoren. Gutta på scenen tar også for seg laksesektoren, og det er enighet om at lakseprisene har brutt syklusen. Den sterke veksten den siste tiden er et resultat av endring i forventningene. Hør mer om potensialet som ligger i denne sektorene i denne live-episoden av #pengepodden. Du får også høre mer om hva Paul og Hans tenker om fremtiden til flere ulike sektorer som blant annet bank- og finanssektoren, shipping-sektoren og teknologi-sektoren.

Aksjefavoritter

Bunkers på skip er et interessant case, og du får høre hvilke selskaper Tom trekker frem som de med størst potensial. Paul på sin side styrer unna ilikvide selskaper og trekker frem large cap – kvalitetsselskaper som deres hovedfokus, dog med en tilt mot sykliske sektorer. Finn ut hvilke spesifikke aksjefavoritter han har troen på. Hans liker godt finanssektoren, og for tredje året for år på rad melder han Sparebanken Midt-Norge som en av sine aksjefavoritter. Han mener også at selskaper som jobber med misligholdte lån kommer til å få et boom den kommende tiden. Hør mer om konkrete aksjetips fra gutta på scenen i denne episoden.

Hør forrige episode av #pengepodden: Hvor går renten, aksjemarkedet og boligmarkedet?

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer