Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Langsiktige konkurransefortrinn & Nikola-sagaen

Hva skal til for at en bedrift oppnår varige konkurransefortrinn? Roger og Mads går igjennom seks forskjellige «moats» i denne episoden, som de mener er et bevis på et konkurransefortrinn. Du får også høre mer om den anspente situasjonen som har utviklet seg mellom Hindenburg og Nikola.

Lytt til episoden.

Moat – Langsiktige konkurransefortrinn

Sentrale elementer som undersøkes når man skal vurdere hvorvidt et selskap har en klart konkurransefortrinn er nettverkseffekter, kostnadskontroll og kultur. Selskaper som diskuteres i denne sammenheng er blant annet Visa, Amazon, Hydro og GS. Videre tar de for seg brand, ressurser og kreditt/ bankmoat. Her diskuterer de blant annet Fredriksen-selskapene, Apple, og andre store giganter.

Sagaen om Hindenburg og Nikola

Roger og Mads diskuterer Nikola og Hindenburg sagaen som har utspilt seg i markedet den siste tiden. Hva er sant, og hvem har rett? Roger og Mads dveler med situasjonen og prøver etter beste evne å forklare hva som har skjedd frem til nå.

Hør forrige episode av #pengepodden: Boble i grønne aksjer? Verdsettelse av NEL og Quantafuel

Abonner via RSS

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer