Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Boble i grønne aksjer? Verdsettelse av NEL og Quantafuel

I denne episoden av #pengepodden har Bjørn Erik fått besøk av Øyvind Fjell, forvalter i DNB Grønt Norden. Tema er om vi ser tendenser til en ESG-boble. Fremtidsutsiktene til selskaper som NEL og Quantafuel blir også diskutert.

DNB Grønt Norden er det beste nordiske aksjefondet siste 3 og 5 årene, og har 5 av 5 stjerner hos Morningstar.

F.v: Forvalter i DNB Grønt Norden, Øyvind Fjell og spareøkonom, Bjørn Erik Sættem

Investeringsstrategi og top picks

(fra 08:54) Øyvind forteller at han har tatt med seg investeringsstrategien fra hans tid i Delphi, som baserer seg på en kombinasjon av trend- og fundamental analyse.

Han kjøper aksjer som er i en stigende trend, og som ser attraktive ut fra nøkkeltall som for eksempel lønnsomhet og vekst.

Fondet har ekskludert kull og olje. Bjørn Erik spør om risikoen i fondet øker når man utelukker en hel sektor.

De 5 største aksjepostene i fondet gjennomgås: Novo Nordisk, Vestas Wind Systems, Essity Aktiebolag, Genmab og DSV Panalpina.

Har vi en boble i ESG-aksjer?

(fra 30:09) Øyvind forteller om hvordan han og teamet jobber med å identifisere de grønne selskapene tidlig.

Frykter du en boble i deler av dette ESG-segmentet pga den rekordhøye prisingen av ESG-aksjer, spør Bjørn Erik. Øyvind mener det er vel mye eufori knyttet til deler av ESG-segmentet, men han vil ikke definere det som en boble. Myndighetene i mange land, spesielt i EU, satser mye på det grønne skiftet, og dette vil de grønne selskapene tjene på.

NEL, Quantafuel, Aker Offshore Wind, Aker Carbone Capture

(fra 44:17) Bjørn Erik er overrasket over at DNB Grønt Norden både har NEL og Quantafuel i porteføljen – aksjer som synes veldig luftig priset. Øyvind forklarer resonnementet bak disse to investeringene. I korthet er dette tematiske veddemål med betydelig oppside i et nytt voksende grønt marked, men samtidig høy risiko.

Aker Offshore Wind, Aker Carbone Capture omtales også.

Sjekk ut forrige episode av #pengepodden: Ny prismodell for fond & kildeskatt på investeringskonto

Abonner via RSS

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer