Gå til hovedinnhold

#pengepodden investor – Innsiderne vet best

I denne episoden av #pengepodden får du høre mer om (lovlig) innsidehandel og hvordan du som investor kan dra nytte av denne informasjonen når du skal velge aksjer. Vi har besøk av daglig leder i Investtech, Christian Sveen Harto, og da er det vanskelig å komme utenom teknisk analyse og hvordan du kan benytte dette sammen med innsidehandler og fundamental analyse i jakten på å slå aksjemarkedet.

Hva er innsidehandel?

(fra: 06:54) Innsidehandler er Investtechs alternativ til fundamental analyse. I dette ligger en tanke om at de som sitter på innsiden av et selskap sitter med en informasjonsfordel og dette skal over tid kunne gi meravkastning i markedet. Når en innsider kjøper aksjer kan dette være et tegn på at en aksje er fundamentalt billig, og kan tolkes som et kjøpssignal. Vice versa når en innsider selger aksjer. Merk at når vi snakker om dette så snakker vi om den lovlige innsidehandler utført av primærinnsider – Anders & Christian gjør et forsøk på rydde litt i begrepsapparatet og definisjoner før du får høre mer om hvordan innsidehandler fungerer, hvordan dette rapporteres og hvordan du kan holde deg oppdatert på dette.

Hvordan tolke innsidehandler og sette dette i system?

(fra 16:14) Christian forteller mer om hvordan de tolker innsidehandler, hvordan Investtech bruker dette i sine analyser, og hvordan de fjerner støy fra rapporteringen. Videre får du høre mer om hvilke innsidehandler som er sterke og svake signaler. Følgende trekkes frem som viktige elementer: hvem gjør handelen, størrelsen på handelen, den totale posisjonen før/etter handelen, bakgrunnen for et eventuelt innsidesalg, samt for hvordan dette gir utslag på Oslo Børs og for hvilke selskaper innsidehandler er sterkest som signal.

Se også: Kurs i teknisk analyse med Investtech

Innsidebarometeret & Hvordan bruke teknisk analyse for å time aksjekjøpene dine?

(fra 36:17) Er det mulig å aggregere antallet innsidehandler og si noe om moment eller sentiment for børsen totalt sett? Christian går igjennom hvordan dette ser ut på aggregert nivå for Oslo Børs, før du avslutningsvis i dagens episode får høre hvordan du kan bruke teknisk analyse for å time aksjekjøpene dine, og hvilke psykologiske feller og fristelser du må se opp for i aksjemarkedet.

Hør forrige episode av #pengepodden: Faktorene som gir meravkastning i aksjemarkedet

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer