Gå til hovedinnhold

#pengepodden investor – episode 149 – Norges Bank og FED holder nachspielet i gang

Senior porteføljeforvalter i Storebrand, Olav Chen, er på plass i studio sammen med Tom. De prater om hvordan den anerkjente forvalteren allokerer over 80 milliarder kroner, og hvordan han holder seg oppdatert på verdens markeder. Du får også høre mer om handelskrigen Trump har satt i gang, og hvordan FED og deres rentehevninger påvirker markedet videre. 

Slik føles det å forvalte over 80 milliarder kroner – med Olav Chen

I denne episoden får du høre hvordan en dag i livet til Olav Chen ser ut og hvilke mandat han har i Storebrand. Olav er et kjent ansikt i media og er en profilert forvalter med lang fartstid i bransjen. Trolig er han en av de som forvalter mest kapital i Norge. Du får høre mer om hvilke ansvar Olav sitter med og hvordan han takler presset.

Handelskrigen til Trump

(fra 10:35) Tom lurer på hvorfor Trump i det hele tatt har satt i gang en handelskrig og hvordan han er tjent med det. Olav trekker blant annet frem de punktene Trump gikk til valg på, som blant annet var fordelingspolitikk og det han mener er WTOs utdaterte grunnpilarer. Du får høre hvordan Olav stiller seg til Trump sin fremgangsmetode, og hvor viktig han mener Kina er for videre vekst. Olav og Tom snakker om hva de tror utfallet av handelskrigen blir, og Olav mener Trump ikke hører på rådgiverne han har rundt seg.

Sjekk ut Markedspuls Live hvor Tom tar for seg Spotify og handelskrig.

Norges Bank og FED holder nachspielet i gang

(fra 35:58) Bygger sentralbankene et luftslott i eiendom og aksjer? Hør Olavs argumenter for at Norges Bank bør sette opp renten så fort som mulig. Tom og Olav mener sentralbankene fortsatt holder nachspielet i gang, men er tydelige på at det er begrenset hvor lenge de kan holde det gående før musikken stopper. Hør mer om hva som ligger i denne metaforen, og hvilke konsekvenser det vil ha for den norske økonomien hvis det ikke blir tatt grep.

Markedsutsiktene – Inflasjon rett rundt hjørnet?

(fra 59:59) Olav er mer bekymret nå enn for noen uker siden. Han er redd for at inflasjonen vil komme, og at dette vil presse rentene opp. Du får også høre hvordan han mener handelskrigen vil påvirke den solide oppgangskonjunkturen man har opplevd. Avslutningsvis røper han også når han tror toppen i markedet nås.

Sjekk også ut forrige #pengepodden-episode: Handelskrig, Norsk Hydro og børsnoteringen av Spotify

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer