Gå til hovedinnhold

Markedspuls Live – Spotify og Handelskrig

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

Dagens Markedspuls Live handler om handelskrigen Trump har igangsatt og utviklingen på den fronten. Han har begynt å moderere seg noe, og snakker til og med om å utelukke Canada og Mexico. EU har kommet med mottiltak allerede, og man avventer Kina sin reaksjon. Trump sin nærmeste økonomiske rådgiver, Gary Cohn, trakk seg nettopp og det likte markedet svært dårlig. Cohn har vært mot handelskrig lenge, så at han sluttet gjør at frykten for en eskalerende handelskrig øker.

ECB skal ha rentemøte i dag, Norges bank neste torsdag og FED 21. mars. Litt spenning rundt ECB idag er det, men det er ingen store endringer i vente. Ordlyden rundt tilbakekjøpsprogrammet og dens nedtrapping er nok det man vil se mest på.

Oljeprisen er volatil igjen, etter lagertallene som kom i går kveld. Den steg med 2.5 millioner fat, noe som var lavere enn ventet, men oljen falt kraftig.

Spotify skal snart på børs og det blir nok et økende tema de neste 2-3 ukene. Jeg vil kalle det en popcorn børsnotering ettersom den er gjort på en veldig utradisjonell måte.

Les mer om Spotify-noteringen på bloggen imorgen og ta en titt på Nordnets tidligere Spotify-innlegg.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer