Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 124 – Hva beveger seg på det svenske aksjemarkedet? Vi besøker Söta bror

Vi tar en titt på den svenske børsen, og programleder Tom har tatt turen til Stockholm for å besøke vår svenske investeringsøkonom, Joakim. Få en innføring i hvordan det svenske aksjemarkedet skiller seg fra det norske, og hør på to aksje-galninger diskutere aksjer som Kinnevik, H&M og Fingerprint Cards. Du får også høre mer om selskaper innen bank og industri, og Joakim forteller deg mer om hvorfor Volvo er en av hans favoritter akkurat nå.

Det svenske aksjemarkedet og utviklingen på børsen

Hør mer om hva som karakteriserer den svenske børsen og hvorfor Joakim mener renten i Sverige er farlig lav. Du får også høre om årets oppgang som har kommet på veldig kort tid. Joakim er fan av rentes rente-effekten og forteller om hvorfor den er så magisk.

Bank, industri og Volvo

Hør mer om de største sektorene på den svenske børsen – bank og industri. Det blir snakk om hva som skiller de fire største bankene i Sverige og Joakim forklager hva som er så bra med Volvo-aksjen.

Lytterspørsmål, Hennes & Mauritz og Fingerprint

Vi har fått inn noen spørsmål fra lytterne om blant annet Kinnevik, Investor AB og biotech-prising i Sverige versus Norge.

Hennes & Mauritz er Sveriges mest eide aksje, og aksjekursen har nesten falt 50 % de siste to årene. Hva har egentlig skjedd og er tiden inne for å kjøpe? Svenske Fingerprint var Europas hotteste aksje i en periode, men så sluknet ilden. Joakim drar deg gjennom hva som skjedde og hva han tror vil skje fremover for aksjen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer