#pengepodden – episode 144 – Sparebanken Vest om fremtidens bank

Hør hvordan banksjef, Jan Erik Kjerpeseth fra Sparebanken Vest, mener fremtidens bank vil se ut. Sparebanken Vest har hatt en kursutvikling på 66 % de siste fem årene, og tar man med store utbytter, blir totalavkastningen rundt 200 %. Til tross for dette ser Jan Erik utfordringer for banknæringen og deler disse tankene med deg. Du får også høre om det voldsomme presset børsnoterte selskaper får fra investorer, og mer om de utbytteendringene Sparebanken Vest nylig har gjort. Innledningsvis blir det litt løs prat om ledelse og selvfølgelig RBK vs Brann med en bergenser og en trønder i studio.

Q4, framtidsutsikter og økonomisk utvikling for Sparebanken Vest

(fra 05:40) Jan Erik gir deg et innblikk i hvordan det er å lede et børsnotert selskap, med press fra investorer og kvartalsrapportering. Du får også høre hvordan Sparebanken Vest avsluttet året 2017 og hvilke vekstpotensial de ser for seg videre. De prater om økonomiske utviklingen, spesielt på Vestlandet og hvordan utviklingen i boligmarkedet kan påvirke bankens låneportefølje.

Invester i egenkapitalbevis

(fra 29:40) Hør hvorfor Sparebanken Vest har endret utbytte-policy og hvilken effekt dette har. I den forbindelse forklarer Jan Erik hva den litt særnorske konstruksjonen «egenkapitalbevis» er, og hvordan dette skiller seg fra en aksje. Du får også vite mer om hvordan et egenkapitalbevis fungerer, hvilke fordeler og ulemper dette har, og utenlandske investorers syn på det. Anders og Jan Erik gir deg også svaret på hvem investeringer i egenkapitalbevis og i Sparebanken Vest passer for.

Fremtidens bank – Betydningen av samarbeidspartnere

(fra 42:12) Sparebanken Vest er på mange måter en tradisjonell bank som står midt i den digitale transformasjonen. Jan Erik deler sitt syn på utviklingen i bank- og finansnæringen, hva han tror om fremtidens bank og hva fokuset i Sparebanken Vest er i tiden som kommer. Du får også høre mer om muligheter og utfordringer knyttet til Fintech, konkurransesituasjonen i markedet og hva regelverk som PSD2 betyr for næringen. Avslutningsvis får du høre hvorfor han mener de rette partnerskapene og alliansene vil være helt essensielt for å være konkurransedyktige i fremtiden.

!Breaking News!

Anders deler også en gladnyhet (håper vi) for alle som er interessert i sparing og podcast. Nordnet deler pengepodden-universet i to og lanserer en splitter ny podcast, #pengepodden sparing. Denne skal ha fult fokus på langsiktige investeringsstrategier, fondsparing og pensjon. Samtidig blir den gode gamle #pengepodden omdøpt til #pengepodden investor. Her sentreres innholdet i enda større grad rundt børs, investeringer og trading. For de av dere som ser på seg selv som både en sparer og en investor blir det mer mat for Mons, helt enkelt. #investor #sparing

Hør også forrige episode av #pengepodden: Spennende investeringsmuligheter i Emerging Markets

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer