#pengepodden – episode 143 – Spennende investeringsmuligheter i Emerging Markets

Erik Haukaa fra East Capital er på plass i studio sammen med Anders, for å snakke om emerging markets. De gir deg en gjennomgang av hva et vekstmarked er og hva som kjennetegner frontier markets. Du får også høre mer om hvor stor andel av verdensøkonomien som inngår i vekstmarkedskategorien, og hvilke sektorer som er oftest representert. Hør også hvor Erik og East Capital mener det er størst potensiale for vekst de kommende årene.

Viktige stikkord å merke seg til denne episoden:

  • DM = Developed markets (markeder med grunnleggende økonomisk stabilitet og høy grad av likviditet)
  • EM = Emerging markets (land der den økonomiske veksten er ventet å stige kraftigere enn land med en mer moden økonomi)
  • FM = Frontier markets (også kjent som “pre-emerging markets”, er økonomier og markeder i utvikling, men i mindre grad enn emerging markets)

Hvordan velge fond med fokus på emerging markets

(fra 19:21) Du får høre hvorfor Erik er så positiv til investeringer i vekstmarkeder og hvorfor han mener disse økonomiene vil ha en høyere vekstrate enn modne markeder de kommende årene. Emerging markets er utrolig stort og inneholder veldig mye forskjellig. Et spørsmål mange stiller seg er hvilke fond man skal velge. Dette gir Anders og Erik deg svaret på i denne episoden, hvor de samtidig drøfter fordelene og ulempene med aktive og passive fond. Du får også høre mer om hvordan du bør gå frem for å ta en investeringsbeslutning som passer din profil.

Hvorfor skal du ha vekstmarkeder i porteføljen din?

(fra 36:58) Det er flere grunner til at du bør inkludere vekstmarkeder i porteføljen din, herunder mulig avkastning, oppside og diversifisering. Som dere allerede kjenner til, så er det ingen oppside uten nedside, og Erik forklarer hvilke type risiko som er forbundet med å investere i vekstmarkeder. Du får også høre hans viktigeste argument for hvorfor vekstmarkeder har gode forutsetninger for å lykkes de kommende årene. Erik deler også hans syn på korrelasjonen mellom vekstmarkeder og verdensøkonomien, og hvilke syklisk utvikling vekstmarkedene er i.

Det er mye spennende innhold fra East Capital på Nordnetbloggen.

Emerging markets med best potensial

(fra 49:32) Avslutningsvis deler Erik East Capitals syn på investeringsobjekter for tiden som kommer. Erik røper at Russland er et geografisk satsingsområde han har tro på, og forklarer nærmere hvorfor. Han trekker også frem andre interessante geografiske områder og hvilke type selskaper de ser etter når de investerer i fremvoksende økonomier. Du får også høre hvilke andre sektorer og megatrender East Capital anser som interessante satsingsområder de kommende årene.

Hør også forrige episode av pengepodden: Det grønne skiftet og bærekraft

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
25.02.2018 17:02

Hei. Håper pengepodden blir tilgjengelig i Spotify slik som andre populære podkaster. Good stuff.