Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 133 – Julerally, nyttårsraketter og selvfølgelig Bitcoin

Det blir et gledelig gjensyn når Tom og Anders er sammen i studio igjen. De har begge mye på hjertet og de bruker mye tid på å prate om markedet innen aksjer, olje, laks, renter og ikke minst Bitcoin. De snakker om julerally og nyttårsraketter. Det blir tid til fire spørsmål fra lytterne.

Julerally, nyttårsraketter, olje, laks og Bitcoin

Du får en oppdatering på alt som har skjedd på markedet de siste to ukene. Oljen er sterk, mens lakseprisene er overraskende lave med tanke på årstiden. Dette gjør Tom nervøs foran kvartalsrapportene for Q4. Det blir snakk om julerally, som foreløpig har uteblitt i år og om nyttårsrakettene som skytes opp i finansmedia.

Det er ingen overdrivelse å si at Bitcoin-bonanzaen herjer i disse dager. Anders og Tom diskuterer prisutvikling og deler sine tanker om kryptovalutaen. På et tidspunkt påstår Anders at Bitcoin har steget med 16 000 %, noe som ikke stemmer, det skal være 1600 %. Rett skal være rett og Anders beklager ydmykt.

Amazon vs Walmart og Hennes & Mauritz. Hva skjer med retail-butikkene?

En av våre lyttere lurer på om retail-markedet er døende. Er den lave prisen på retail-aksjer er en «value trap», eller begynnelsen på slutten? Anders gir deg en god innføring i Amazon og hva de gjør med markedet. Tom har sett på Hennes & Mauritz og marginer som går feil vei.

Cross listing, nyhetskilder og shorting av laks

Av andre lytterspørsmål svarer Anders og Tom på hvordan en aksje som lever på flere børser fungerer. En annen lytter lurer på hvor gutta henter inspirasjon og informasjon om selskaper de eier, eller vurderer. Siste spørsmål handler om shorting. Det er en lytter som vil shorte Marine Harvest og gutta har noen ideer til hvordan dette kan gjøres.

Se også: #pengepodden – episode 132 – Storebrand har troa på fossilfrie fond

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer