Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 128 – Å eie aksjer er som å kjøre berg- og dalbane

Anders og Tom sitter igjen i studio og diskuterer dagsaktuelle temaer. Sterke børser, resultatsesong som går mot slutten og mange gode lytterspørsmål som blir besvart. Denne gangen lurer lytterne på alt fra investeringsråd til nye reguleringer som kommer og hvordan de påvirker finansmarkedet.

Aksjer, markedet og interessant statistikk på hvem som løfter børsene

Hør mer om hva som rører seg på markedet, og hvilke aksjer nordmenn kjøper og selger. Tom går nærmere inn på statistikken, som er mildt sagt overraskende. Resultatsesongen går også mot slutten, og du får høre enda mer om tall fra blant annet Facebook, Amazon og Schibsted.

Er Jerome Powell ny sentralbanksjef i USA?

(Fra 14:32) Den amerikanske sentralbanksjefen blir omtalt av mange som verdens nest mest innflytelsesrike person. Tiden til nåværende sentralbanksjef, Janet Yellen, begynner å gå mot slutten, og pengepodden-gutta diskuterer president Trump sitt valg av ny sentralbanksjef.

Spørsmål fra lytterne

Hvordan forberede deg for en korreksjon?

(Fra 20:10) Hvordan kan du ta forhåndsregler for å unngå å bli med ned i en korreksjon? Dette lurer pengepodden-lytter Tanjav på, og henviser til at blant annet Peter Hermanrud mener at en korreksjon ikke er så langt unna på Oslo Børs. Anders mener at å delta i aksjemarkedet er som en berg- og dalbane. Du må akseptere at du må trekkes opp før det går ned – vanskelig å få det ene uten det andre. Hør mer om hva Anders og Tom tenker er det viktigste å gjøre.

Hør også episode 126 av pengepodden: Peter Hermanrud spesial

Hva skulle du investert i om du var 19 år?

(Fra 26:55) Hør mer om hvilke investeringstips Anders har til en 19-åring. Hans Viktor er nysgjerrig på hvor norgessjefen hadde plassert pengene sine om han var like gammel som han.

Slik påvirker de nye direktivene banksektoren

(Fra 31:45) OllieB vil høre mer om hvordan MIFID2, PSD2 og GDPR påvirker den norske banksektoren – et tema som ikke bare er viktig for sektoren, men også deg som forbruker.

Cash, renter og obligasjoner

(Fra 46:23) Tarjei84 er en småsparer, og i en læringsprosess på hvordan han kan bli en verdiinvestor. Han lurer på hvordan man skal holde cash mellom korreksjoner og kjøpsmuligheter. Hør mer om mulighetene du har, renter og obligasjoner.

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer