Oslo Børs: Usikker start i vente. Smittetallene, spesielt i USA, stiger fortsatt, noe som bekymrer mange.

En rekke nyheter av positiv karakter ble sluppet i går, deriblant fra farmasigiganten Pfizer (+3,3%) og transportkjempen FedEx (+11,8%). I tillegg viste ferske makrotall oppløftende utvikling i amerikansk økonomi.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner flatt, eller innenfor intervallet [-0,3, 0,1]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,4 prosent i snitt i går.

En rekke nyheter av positiv karakter ble sluppet i går, deriblant fra farmasigiganten Pfizer (+3,3%) og transportkjempen FedEx (+11,8%). I tillegg viste ferske makrotall oppløftende utvikling i amerikansk økonomi.

En Covid-19 medisin som utvikles av Pfizer, viser foreløpig gode resultater, noe som investorene satte pris på. FedEx kunne også melde om at etterspørselen etter forsendelser er tilnærmet lik nivåene rundt juletider. Mao. konsumentene bidrar det de kan for å holde “hjulene” i økonomien i gang.

De seneste ISM-tallene kom også god inn over 50 nivået, noe som indikerer positive vekstimpulser i økonomien. Videre, i morgen slippes månedens viktigst tall – de amerikanske jobbtallene (non-farm payrolls). Disse er ventet å vise styrke, gitt at gårsdagens private jobbundersøkelse (ADP-tallene) viste at det ble skapt 2,4 millioner jobber i juni. De fleste jobbene ble for øvrig skapt innenfor de bransjene som har vært hardest rammet av Covid-19 pandemien. Det være seg hotell og reiseliv.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte opp 1,1 prosent i snitt i natt.

De asiatiske investorene lot seg påvirke av det som skjedde i USA onsdag. Spesielt nyheten fra Pfizer ble godt mottatt. Så lenge Covid-19 viruset ikke er bekjempet vil de fleste øyner være rettet mot farmasigigantene.

Det er naturlig å anta at verdensøkonomien ikke vil kunne fyre på alle sylindre før en effektiv behandlingsform for Covid-19 er på plass. Hvorvidt det vil skje innen utgangen av året eller neste år er uvisst. Enn så lenge vil myndigheter verden over måtte bruke de resurser de har på å håndtere smittebølge nummer to som nå skyller over oss.

Flere stater i USA (hovedsakelig i Sør i landet) har måttet utsette gjenåpningen av sine respektive økonomier pga. urovekkende høye smittetall. I andre deler av verden går gjenåpningen vesentlig bedre.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 42 dollar per fat, opp 0,8 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,49, mens 30-års renten i USA ligger på 1,42 prosent.

Oljeprisen har holdt seg relativ sterk de siste dagene (over 40 dollar per fat), til tross for meldinger om at flere stater i USA nå må videreføre strenge virustiltak. Spørsmålet er hvor mye dette vil påvirke kjøresesongen i USA som helhet.

Skulle kjøresesongen i USA skuffe vil etterspørselen etter bensin/olje bli lavere enn det markedet i dag venter. Når det er sagt, det er fremdeles skyhøyt fokus blant verdens oljeprodusenter (OPEC og Non OPEC) om å begrense tilbudet av olje. Mao. bør det være mulig å opprettholde markedsbalansen fremover.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer