Oslo Børs: Svak oppgang i vente. Markedet venter på FED

Den europeiske sentralbanken, ECB, holdt styringsrenten i EU uendret i går, men åpnet opp for mulig rentekutt og/eller andre støttende stimulerende tiltak senere i år. ECBs sjef, Mario Draghi, gav for øvrig uttrykk for at EU, mest sannsynlig, ikke styrte mot resesjon på kort sikt. Aksjemarkedene reagerte negativt uttalelsene, da disse bidro til å senke forventningene til snarlige rentekutt og størrelsen på disse, både i EU og USA.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,1%, eller innenfor intervallet [-0,1, 0,2]%.

ECB sjef, Mario Draghi, senket børsene

Den europeiske sentralbanken, ECB, holdt styringsrenten i EU uendret i går, men åpnet opp for mulig rentekutt og/eller andre støttende stimulerende tiltak senere i år. ECBs sjef, Mario Draghi, gav for øvrig uttrykk for at EU, mest sannsynlig, ikke styrte mot resesjon på kort sikt. Aksjemarkedene reagerte negativt uttalelsene, da disse bidro til å senke forventningene til snarlige rentekutt og størrelsen på disse, både i EU og USA. Den amerikanske sentralbanken, FED, avholder sitt neste rentemøte i slutten av måned, dvs. i neste uke. Mest sannsynlig kommer FED til å kutte med 0,25 % poeng. I likhet med de europeiske og amerikanske børsene, falt også børsene i Asia i natt.

Amazon, Ford, Tesla og Equinor bidro til børsfall

Når det er sagt, svake resultater fra en rekke store selskaper, deriblant; Amazon, Ford, Tesla og Equinor bidro også til nedgangen på verdens børser i går.

Svakere vekstsikter preger oljeprisen

Oljeprisen (Brent) står i 63,5 dollar fredag morgen. Oljeprisen har siden i fjor høst, svekket seg som en følge svakere vekstutsikter globalt. Når de globale vekstimpulsene skulle komme tilbake igjen vil dette naturlig nok gi positive utslag i oljeprisen. Det er naturlig å anta at den pågående handelskrigen mellom USA og Kina vil måtte løses før et slik scenario skulle gjøre seg gjeldene.

Ingen store resultatrapporter på Oslo Børs i dag

Det er ingen store selskaper på Oslo Børs som slipper resultater i dag.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer