Oslo Børs: Svak nedgang i vente. Børsrallyet fortsatte i Kina. Avventende stemning i resten av Asia

Hele 29 av 30 selskaper i Dow Jones Industrials indeksen steg mandag. Aller best gikk det for Goldman Sachs (+5%). Børsoptimismen var tilsvarende stor i både Asia og Europa mandag.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,1%, eller innenfor intervallet [-0,3, 0,1]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1,9 prosent i snitt i går.

Hele 29 av 30 selskaper i Dow Jones Industrials indeksen steg mandag. Aller best gikk det for Goldman Sachs (+5%). Børsoptimismen var tilsvarende stor både i Asia og Europa mandag.

Investorene håper og tror at verdensøkonomien ikke vil stoppe opp på nytt, til tross for betydelig økning i antall COVID-19 smittede. Dvs. investorene tror ikke smittebølge nr. 2 som nå skyller over verden, vil føre til ny nedstengningen av økonomien.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte opp 0,4 prosent i snitt i natt.

Shanghai CSI 300 indeksen steg 2,3 prosent tirsdag, dermed fortsatte gårsdagens børsrally i Kina. I resten av Asia derimot, var stemningen mer dempet.

De fleste investorene venter nå på utfallet av resultatsesongen for 2. kvartal. Resultatforventningen er for øvrig betydelig redusert gitt at verdensøkonomien har vært mer eller mindre nedstengt de siste tre månedene.

Når det er sagt, en rekke store selskaper har klart seg utmerket i denne perioden fordi de har en forretningsmodell som ikke rammes blitt rammet av nedstengingen. Selskaper som Apple, Netflix, Amazon er eksempler på slike selskaper. Av de store selskapene på Oslo Børs har både Tomra og Gjensidige Forsikring klart seg bra i perioden.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 42,8 dollar per fat, ned -0,2 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,4, mens 30-års renten i USA ligger på 1,43 prosent.

Oljeprisen har holdt seg relativt stabil det siste halve døgnet. God kuttdisiplin blant de største oljeprodusentene er med på å balansere markedet. Det er naturlig å anta at oljeprodusentene, med OPEC+ i spissen, vil fortsette å støtte markedet gjennom streng kuttdisiplin.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer