Oslo Børs: Rolig start i vente. Tvetydige signaler i markedet

De amerikanske børsene, med S&P 500 i spissen, steg på ny i går kveld. Rentemarkedet derimot, svekket seg ytterligere, da de korte rentene steg, mens de lange sto stille.

Vi tror Oslo Børs åpner flatt i dag, eller innenfor intervallet [-0,2, 0,2]%.

Ny oppgang i USA, til tross for svekkede globale vekstutsikter

De amerikanske børsene, med S&P 500 i spissen, steg på ny i går kveld. Rentemarkedet derimot, svekket seg ytterligere, da de korte rentene steg tirsdag, mens de lange sto stille. Mao. signalene i markedet er tvetydige; noen investorer har blitt mindre engstelige for handelskrigen mellom USA og Kina etter helgens positive møte dem i mellom, mens andre forbereder seg på svakere globale vekstutsikter som en følge av at handelskrigen er inne i sitt 2. år og fortsatt pågår. Oljeprisen, som er svært sensitiv til endringer i globale vekstutsikter, falt til dels mye i går.

Forholdet mellom USA og EU tilspisses

Det ligger nå i “kortene” at Trump også ønsker å gå til “krig” mot EU hva gjelder handel. En evt. “handelskrig” mellom USA og EU kan tenkes å bli mer alvorlig enn den pågående “krigen” mellom USA og Kina. Når det er sagt, ovenfor EU har USA mindre gode kort på hånden, derfor kan denne tenkes å ha mer strategisk betydning for Trump nå som valgkampen i USA nylig har startet.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer