Oslo Børs: Rolig start i vente. Ny all-time high i USA. OPEC i fokus

Vi tror Oslo Børs åpner flatt i dag, eller innenfor intervallet [-0,2, 0,1]%.

S&P 500 i ny all-time high

Helgens samtaler mellom USA og Kina gav aksjerally på verdens børser mandag. Her hjemme steg hovedindeksen hele 1,6 %, mens i USA endte S&P 500 i ny all-time high. Hvorvidt oppturen fortsetter i dag gjenstår å se, gitt at rentemarkedet ikke har bedret seg nevneverdig de siste dagene. Vi er fortsatt er i en situasjon der de lange rentene i USA er lavere enn de korte (10 års renten i USA står i 2,02 %, mens 3 måneders renten står i 2,12), noe som indikerer lavere globale vekstutsikter. Det er naturlig å anta at dette skyldes den pågående handelskrigen mellom USA og Kina.

OPEC forlenger kuttavtalen med 9 måneder

Videre, svakere globale vekstutsikter har bidratt til lavere oljepris det siste halve året. Oljeprisen (brent blend) står i 65 dollar i dag, ned fra 86 dollar i fjor høst. OPEC, sammen med bl.a. Russland har siden 2017, begrenset sin samlede produksjon med 1,2 millioner fat daglig for å stabilisere oljeprisen på høyere nivåer. I går valgte for øvrig partene å forlenge denne begrensingen med 9 måneder. .

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer