Oslo Børs: Rolig start i vente, men invstorene er mer optimistiske enn på lenge

Oslo Børs (OBX-indeksen) endte opp 0,5 prosent mandag, mens de toneangivende indeksene i USA steg mellom 0,4 og 0,9 prosent. Både de amerikanske, samt flere av de europeiske indeksene stengte i ny all-time high i går, deriblant hovedindeksen i Danmark og Sverige

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,1%, eller innenfor intervallet [-0,1, 0,2]%.

Roger Berntsen, analytiker i Nordnet

Norge og USA

Oslo Børs (OBX-indeksen) endte opp 0,5 prosent mandag, mens de toneangivende indeksene i USA steg mellom 0,4 og 0,9 prosent. Både de amerikanske, samt flere av de europeiske indeksene stengte i ny all-time high i går, deriblant hovedindeksen i Danmark og Sverige. Her hjemme derimot, er det ca. fire prosent til ny topp-notering.

Optimismen skyldes ene og alene den nylig inngåtte fase-en avtalen mellom USA og Kina, der landene har blitt enige om (kun signering gjenstår) å redusere tollbarrierene ovenfor hverandre mot at Kina øker sin import av jordbruksprodukter og råvarer fra USA betydelig. Når det er sagt, handelskrigen er på ingen måte over, da de vanskeligste stridstemaene er ventet å ta flere år å “lande”. Mao. kampen om “verdensherredømme” er langt ifra over.

Asia, olje mm.

De asiatiske børsene endte for øvrig opp tirsdag. Investorene i regionen har også latt seg påvirke av den positive utviklingen i forholdet mellom USA og Kina.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 65,3 dollar per fat, ned 0,3 prosent fra gårsdagens nivåer.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer