Oslo Børs: Rolig start i vente. Ingen drahjelp å få fra Asia i dag. Resultatsesongen i fokus.

De politiske spenningene mellom USA og Kina preget de amerikanske børsene negativt fredag, dog mange tror forholdet mellom verdens to supermakter vil bedres så fort høstens presidentvalg er unnagjort

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner flatt, eller innenfor intervallet [-0,2, 0,1]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,7 prosent i snitt fredag.

De politiske spenningene mellom USA og Kina preget de amerikanske børsene negativt fredag, dog mange tror forholdet mellom verdens to supermakter vil bedres så fort høstens presidentvalg er unnagjort. Mao. begge parter håper utspillene deres bedrer sjansen for at valget tipper i ønsket retning.

Det ligger i kortene at Kina ikke ønsker at Trump skal få fire nye år gitt presset han har utøvde i handelskrigen de seneste årene. Trump derimot, begynner å få dårlig tid for å overbevise det amerikanske folk at han er den rette for USA også de neste årene.

Resultatsesongen fortsetter med full styrke denne uken med selskaper som Apple, McDonald’s og Alphabet (Google). Her hjemme derimot, har mange av de store selskapene allerede levert.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte ned -0,1 prosent i snitt i natt.

Bevegelser på de asiatiske børsene var relativt små mandag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Nyhetsbildet preges fortsatt av COVID-19 situasjonen, i tillegg er resultatsesongen av stor interesse for investorene. Resultatene så langt har vært bedre enn ventet, dog resultatforventningen var skrudd betydelig ned i forkant. Det skal for øvrig sies at flere selskaper som overrasket positivt i andre kvartal har falt tilbake grunnet gevinstsikring.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 43,2 dollar per fat, uendret fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,1, mens 30-års renten i USA ligger på 1,23 prosent.

Oljeprisen har i likhet med de asiatiske børsene, holdt seg i ro gjennom helgen. Fremdeles handles brent oljen over 43 dollar per fat, men det er viktig å ta med seg at dollaren har svekket seg betydelig de siste ukene. Mao. selskaper som Equinor og Aker BP får mindre betalt for oljen, målt i norske kroner.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer