Oslo Børs: Oppgang i vente. USA og Kina fortsetter forhandlingene. Markedet venter på rentekutt i USA

Forhandlingene mellom USA og Kina om en ny handelsavtale, brøt sammen i mai i år, men nå gjør partene et nytt forsøkt på å komme til enighet, da de møtes ansikt-til-ansikt i Shanghai denne uken. Når det er sagt, gitt at handelskrigen er langt inne i sitt andre år, kan det tenkes at avstanden er relativt stor på viktige punkter. Mao. er det naturlig å anta “krigen” fortsetter.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,2%, eller innenfor intervallet [0,1, 0,3]%.

Handelskrigen fortsetter inn i 2020?

Forhandlingene mellom USA og Kina om en ny handelsavtale, brøt sammen i mai i år, men nå gjør partene et nytt forsøkt på å komme til enighet, da de møtes ansikt-til-ansikt i Shanghai denne uken. Når det er sagt, gitt at handelskrigen er langt inne i sitt andre år, kan det tenkes at avstanden er relativt stor på viktige punkter. Mao. er det naturlig å anta “krigen” fortsetter. I 2020, dvs. til neste år, er det duket for nytt presidentvalg i USA, noe som kan tenkes å påvirke partenes strategi. Slik situasjonen er i dag, håper nok kineserne at Trump ikke blir sittende i fire nye år. Trump på sin side, er avhengig av at amerikansk økonomi er sterkest mulig gjennom valgkampen for å sikre en ny presidentperiode. Akkurat nå ser de økonomiske utsiktene mindre gode ut, spesielt for verdensøkonomien, derfor ønsker Trump “massive” rentekutt fra Fed (den amerikanske sentralbanken.

Første rentekutt på over 10 år

I morgen skal for øvrig den amerikanske sentralbanken avholde rentemøte, et møte som er ventet å få stor oppmerksomhet da markedet priser inn et rentekutt på 25 punkter. Ett evt. kutt i morgen vil være det første kuttet på over 10 år.

Oljeprisen stiger på renteforvenninger

Oljeprisen er noe opp det siste døgnet, på forventninger om økt oljeetterspørsel dersom renten i USA kuttes i morgen.

Apple i fokus

Apple, ett av verdens mest verdifulle selskaper, slipper sine kvartalsresultater i dag, noe som potensielt sett vil kunne påvirke det generelle markedet.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer