Oslo Børs: Oppgang i vente. Trump og Xi enige om ny “våpenhvile”.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 1,3%, eller innenfor intervallet [1,1, 1,4]%.

Ny “våpenhvile” mellom USA og Kina. Huawei i fokus

De asiatiske børsene (med få unntak) steg mandag etter at Trump og Xi Jinping ble enige om en ny “våpenhvile” i handelskrigen da de møttes under G20 møte i Japan (Osaka) i helgen. Tilsvarende “våpenhvile” ble inngått ved forrige G20 møte i november i fjor, derfor var dette et sannsynlig utfall denne gangen også. Partene skal nå gjenoppta/intensivere forhandlingene om en ny handelsavtale. I mellomtiden får Kinas store techgigant, Huawei, lov til å kjøpe tjenester av amerikanske selskaper, samt at Kina skal å øke kjøpene av amerikanske jordbruksprodukter. Når det er sagt, bedrifter verden over, er ventet å fortsatt begrense igangsettelse av nye store investeringer/ansettelser så lenge handelskrigen fortsatt pågår. Mao. de globale vekstutsiktene er ikke ventet å bedres med det først.

Russland og Saudi Arabia enig om forlengelse av kuttavtalen

Oljeprisen er også opp mandag morgen, dog hovedsakelig hjulpet av signaler om at OPEC og dets samarbeidspartnere (bl.a. Russland) vil forlenge dagens kuttavtale med inntil 9 måneder. Russlands president, Putin, møtte representanter fra Saudi Arabia ifbm. helgens G20 møte. OPEC møte starter for øvrig i dag og avsluttes i morgen. .

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer