Oslo Børs: Oppgang i vente. Store forventninger til torsdagens oljetoppmøte

Markedet, eller investorene, har stor tro på at verdens oljeprodusenter vil klare å enes om et betydelig produksjonskutt på torsdag

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 1,5%, eller innenfor intervallet [1,1, 1,8]%.

Roger Berntsen

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 7,4 prosent i snitt.

De amerikanske børsene gjorde, i likhet med de europeiske, et kjempebyks i går. Investorene lot seg begeistre av en positiv utvikling i Covid-19 tallene i Europa og USA.

De seneste smitte -og dødstallene kan tyde på at virusutbruddet nærmer seg toppen. Når det er sagt, usikkerheten er ifølge ekspertene betydelig.

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte opp 1,7 prosent i natt.

Optimismen blant de asiatiske investorene var fremtredende tirsdag. Dette var for øvrig ikke unaturlig, gitt gårsdagens heftige oppgang i USA i går kveld.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 33,9 dollar per fat, opp 1,7 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 10,31, mens 30-års renten i USA ligger på 1,33 prosent.

Markedet, eller investorene, har stor tro på at verdens oljeprodusenter vil klare å enes om et betydelig produksjonskutt på torsdag. Gitt den spesielle situasjonen verden står i akkurat nå (Covid-19 viruset, hvis fiende er felles) bør det være “grei skuring” å enes om et kollektivt kutt. Om ikke vil etterspørselsjokket etter olje grunnet stillstanden i verdensøkonomien ramme alle knallhardt

Slik gikk det på Oslo Børs i går

Børskommentar: Rally på verdens børser mandag. Oppløftende virustall i Europa

Roger Berntsen

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer