Oslo Børs: Oppgang i vente pga. høyere oljepris

Oslo Børs (hovedindeksen) stengte i all-time high fredag, dermed er nedturen som startet høsten 2018 offisielt over. De amerikanske indeksene, samt en rekke europeiske har for øvrig satt en rekke toppnoteringer den senere tid. At Oslo Børs har “lagget” litt skyldes svakere utsikter for oljesektoren

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,2%, eller innenfor intervallet [0,1, 0,3]%.

Roger Berntsen

Oslo Børs (OBX-indeksen) endte opp 1,2 prosent fredag, mens de toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,3 prosent i snitt. Den brede europeiske indeksen STOXX Europe 600 steg for øvrig 1 prosent.

Oslo Børs (hovedindeksen) stengte i all-time high fredag, dermed er nedturen som startet høsten 2018 offisielt over. De amerikanske indeksene, samt en rekke europeiske har for øvrig satt en rekke toppnoteringer den senere tid. At Oslo Børs har “lagget” litt skyldes svakere utsikter for oljesektoren.

IndekserKursRetning% endr.
OBX Total Return Index8571,2
Oslo Børs Benchmark Index9471,1

USA

Investorene, verden over, håper nå på et roligere år gitt at; (1) USA og Kina har signert “fase-en” avtalen knyttet til handelskrigen. (2) Fed (den amerikanske sentralbanken) har varslet rentestopp i 2020. (3) Brexit blir etter alt å dømme gjennomført på en kontrollert måte. Når det er sagt, situasjonen i Midtøsten (mellom USA og Iran) er fortsatt uavklart.

IndekserKursRetning% endring
Dow Jones Industrial Average29 3480,2
NASDAQ Composite9 3890,3
S&P 5003 3300,4

Asia

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte opp 0,1 prosent i natt.

Den positive stemningen i Europa og USA fredag smittet over på de asiatiske aksjemarkedene mandag. Nyhetsoverskriftene i Asia preges for det meste av den nylig inngåtte handelsavtalen mellom USA og Kina. I tillegg har de seneste makrotallene fra Kina kommet inn på den positive siden, deriblant tallene for industriproduksjonen.

IndekserKursRetning% endring
S&P Asia 505 2970,1
NIKKEI 225 INDEX24 0840,2
HANG SENG INDEX28 877-0,6

Olje og valuta

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 65,6 dollar per fat, opp 1,3 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,89, mens 30-års renten i USA ligger på 2,28 prosent.

Oljeprisen har løftet seg gjennom helgen etter at en vesentlig del av oljeproduksjonen fra Libya har blitt midlertidig stengt. Høyere oljepris kan tenkes å hjelpe Oslo Børs i dag.

Olje og valutaKursRetning% endring
Brent Spot Indicator65,60,8
US Dollar / Norwegian Krone8,89-0,1
Euro / Norwegian Krone9,87-0,1
US 30 Years Benchmark bond2,280,0

Les også

Slik gikk det på Oslo Børs i går – Telenor viste vei på Oslo Børs fredag. Spetalen ut av Self Storage Group

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer